РБ призова министъра да обясни как точно ще вдига учителските заплати

ОFFNews Последна промяна на 24 септември 2015 в 19:57 3000 0

Димитър Танев
Димитър Танев

След като преди началото на учебната година министърът на образованието и науката Тодор Танев говори за трайно увеличаване на учителските заплати с между 60 и 80 лева, сега се повдига въпросът за целеви бонуси за преподавателите. Призовавам министъра да представи пред парламентарната ни група ясната позиция на правителството относно оповестеното отпускане на 20 млн. лева и как те ще отнасят към обещаното увеличение на заплатите. Този призив в кулоарите на Народното събрание отправи народният представител от РБ и заместник-председател на „Движение България на гражданите” Димитър Танев.

Според него е недопустимо в публичното пространство да се огласяват и създават неверни очаквания у учителите за по-високо заплащане в сектора на образованието, особено когато става въпрос за несъгласувана с министерството на финансите позиция.

Имам готовността да се включа активно в едни бъдещи преговори за изясняване на въпроса, особено в контекста на започващата процедура по съгласуване на бюджета на Българя за 2016 г., допълни Танев, който е и заместник-председател на комисията по бюджетни въпроси в НС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !