Разбиха група за мокри поръчки и отвличания (снимки и видео)

Юлиан Христов 07 ноември 2013 в 14:06 14891 10

Разбиха група за мокри поръчки и отвличания. Снимка: МВР
Разбиха група за мокри поръчки и отвличания. Снимка: МВР

При спецоперация в сряда е разбита група за убийства и отвличания, съобщиха от МВР.

Служители на ГД „Национална полиция“ и Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) под ръководството на Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура, са задържани петима души от групата. Според събраните до този момент данни групата е била създадена с цел убийства и отвличания за откуп, а неин ръководител е бил Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския.

Групата е действала от началото на 2003 г. до 2010 г., когато част от участниците били задържани по друго дело. По първоначална информация в нея са участвали още трима души, двама от които през годините са били убити, а един е безследно изчезнал.

В хода на разследването, при задържането на Марян Атанасов, който е с българско и сръбско
гражданство, е е намерено огнестрелно оръжие със заглушител, което се проверява за използване при неразкрити до момента убийства.

Двама от задържаните членовете на престъпната структура са обвинени в организиране и участие в опит за убийство на знакова фигура, разследва се и тяхната съпричастност към редица други убийства, опити за убийства и отвличания с цел получаване на откуп.

Освен Йоско и Атанасов, задържани са и Ивайло Симеонов-Богьовеца, Вергил Славов и Александър Йорданов. 

В групата са участвали още Ради Калинов (участник до 19.06.2009г., когато е изчезнал безследно и е обявен за общодържавно издирване); Асен Петров-Шаки (убит на 01.09.2004г.) и Борис Арсов-Борчо (убит на 29.11.2003г.).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!