Quantcast

Рашидов обеща ремонт по европрограми на „Св. Александър Невски”

OFFNews Последна промяна на 18 ноември 2014 в 13:56 885 4

На среща днес между Вежди Рашидов и епископ Тихон министъра на културата обеща дългоочаквания ремонт на катедралата „Св. Александър Невски” да стане реалност.

„Ще направя всичко възможно да помогна, за да може да кандидатствате за финансиране по европейски фондове”, увери министър Рашидов.

С неговото съдействие ще бъде организирана и специална среща на епископ Тихон с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Темата е опазването на ценното българско културно наследство.

Храмът „Св. Александър Невски” отскоро има издаден документ за собственост и вече е възможно ремонтирането на величествената катедрала и реставрацията на ценните стенописи да стане по европейски програми.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.11 2014 в 16:17

Сигурен бях, че наглият и отмъстителен Вежди ще почне от НДК!За да махне, както винаги, по-умните и интелигентните, да уреди своите, да покаже "кой кара влака", пък и далаверка има там... Сигурен бях и в това, че ще започне веднага да строи и ремонтира - щото от европейските фондове най-лесно се краде. А той това го може. Нищо старо не е забравил и нищо ново не е научил!

18.11 2014 в 16:09

Тоя нали щеше да се самоубива кво стана отдавна го чакам???

18.11 2014 в 15:29

Стефко дишай дълбоко, не е на кон.
Отделно и в църква и в джамия може да влезе всеки друговерец.

18.11 2014 в 15:18

Да не пуснахте турчин в църквата бе?