Расате награди Ердоган за принос към българския национализъм

Владимир Йончев 19 декември 2013 в 16:52 9576 7

Грамотата за Ердоган
Грамотата за Ердоган

Известният националист Боян Расате награди турския премиер Реджеп Таийп Ердоган за особен принос към българския национализъм.

Наградата е грамота, която е предадена на посолството на Турция у нас.

Поводът е изказването на Ердоган на митинг в град Кешан, на който той каза: “Тракия е и Солун, и Ксанти, Делиорман, Кърджали, Вардар.  Дори и ако се върнете в Скопие, в Прищина, Призрен, Сараево. Тракия е жив свидетел на нашата история. Този район е представителен за цялата ни история.”

Думите му бяха приети остро в Гърция и Македония, България също осъди изказването на турския премиер.

Решението Ердоган да бъде награден за принос към българския национализъм е взето на заседание на ръковдството на новата партия на Расате "Национално единство".

„Изказването на турския министър-председател е за нас една неочаквана, но много ценна услуга, която ще ни спести години разяснителна работа", обясни мотивите Расате.

Грамотата за Ердоган е придружена и с протестна нота, в която се казва, че „изказването на турския министър-председател е неприемливо за нас, но и същевременно много полезно, тъй като ще помогне на мнозина все още заблудени Българи да прогледнат за бъдещето, което се задава”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови