Quantcast

България заклейми речта на Ердоган за Тракия

OFFNews Последна промяна на 11 декември 2013 в 17:13 21831 22

Министерството на външните работи
Министерството на външните работи

 

Изказването на турския премиер Реджеп Таийп Ердоган за Тракия предизвика официална реакция и на българското Министерство на външните работи.

На митинг в град Кешан Ердоган заяви: “Тракия е и Солун, и Ксанти, Делиорман, Кърджали, Вардар. Дори и ако се върнете в Скопие, в Прищина, Призрен, Сараево. Тракия е жив свидетел на нашата история. Този район е представителен за цялата ни история.”

Водени от опита на историята смятаме, че към интерпретации, свързани с миналото на нашия регион, следва да се подхожда особено внимателно, отчитайки неговите особености, както и чувствителността, която те могат да предизвикат, заявяват от българското Министерство на външните работи.

Говорителят на МВнР подчертава, че особено "в светлината на предстоящото заседание на Смесената комисия по нерешените въпроси" подобни изявления не допринасят за развитие на двустранния диалог, насочен към търсене на ефективни и прагматични решения.

България, като страна, основана преди повече от 1300 години, има значително и трайно историческо, културно и духовно присъствие, наследство и традиции в Югоизточна Европа. Бихме искали да напомним, че както за добросъседските отношения, така и за европейската перспектива на всяка една страна са основополагащи зачитането на международното право, включително принципите на суверенитета и териториалната цялост, посочват от МВнР. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.12 2013 в 21:32

А всъщност, към кого е изявлението? Мен ми звучи, като декларация за пред пресата и обществеността! Извикаха ли посланика на Турция? Обясниха ли му, че това е недопустимо и тотално неприемливо за България? Чакаха два-три дни да ревнат всички и сътвориха това горе за замазване на очите. Кога ще осъзнаят измислените ни политици, че създадеш ли условия някой да ти се качи на главата - все някой неминуемо ще се окаже там? Ако нямат топки да отстояват интересите на страната - да отстъпят на някой, който може да го направи. Срам!

12.12 2013 в 14:33

Е,нищо ново не казва форумецът Конфуций,цитирайки Григор Лилов-това е предсказано преди30-ина
години от Слава Севрюкова-откъсването на част от прекрасната ни Родина в полза на Турция и то
по мирен начин...Атака и Сидеров алармират за същото по Алфа ТВ-но кой ли им обръща и на тях
внимание...заспали сме и си го заслужаваме,уви!

12.12 2013 в 11:52

БРАВО, НОО ДОБРЕ КАЗАНО!! ТРАГЕДИЯТА Е, ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ПРОЧЕТЕ И ЧУЕ - КАКТО ЗНАЕМЕ: "НАРОДО ПРОЗЗ, ДЪРЖААТА СЛАБА"КВО ИМ ПУКА НА ЧЕРВЕНИТЕ ЗАДНИЦИ, ЕДИН ПЪТ ДЖОБЧЕТО ПЪЛНО, СИТЕ ТЕЯ "БИЗНЕСМЕНИ" ЧЕ СА У ПАРИЖ И НЮ ЙОРК, ЩОТО ТЕ СА ВЕЛИКИ И НЕМАТ НИЩО ОБЩО С БГ. БГ СИ Е ЗА КРАДЕНЕ ПО КУМАНИСТИЧЕСКИ И НЕ Е ЛУД ТОА ДЕТО ЯДЕ ДВЕТЕ БАНИЦИ А ТОА КОЙТО МУ ГИ ДАВА -КАЗАЛ НАРОДО И ДАЛ БАНИЦИТЕ.ПРОЗЗТОТИЯ ДО ШИЯ И ТОЧНО КВОТО ТРЪСИШ ТОВА И НАМИРАШ

12.12 2013 в 11:15

на третия ден, след като изчакахме всички реакции по въпроса, се осмелихме и ние да се обадим, леко примиренчески, без да искаме извинение...типично за червената мафия- да не разсърдим бизнес партньорите, особено ако са по-големи от нас.

12.12 2013 в 09:41

Пак добре, че има някаква реакция! "Светкавично" отговориха - само три дни мислиха как да реагират. За това правителство и това е постижение.

12.12 2013 в 09:23

В сетлината на армията от теляци, всеки може да говори каквото си иска за тебе. По-лошото е , че може и да прави каквото си иска с тебе.

11.12 2013 в 23:29

ГРИГОР ЛИЛОВ,
10 November at 21:21 ·

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/488312727951338

Събудете се!
ОПАСНИ СА! ВЕЧЕ ПРОДАДОХА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ (ЗАСЕГА ТРАКИЯ), ОСТАНА ИМ САМО ДА РЕАЛИЗИРАТ СДЕЛКАТА
-----------------------------------------------------------------
* Събитието беше анонсирано официално онзи ден, на 8 ноември, в столицата на Европейския съюз - Брюксел, на конференция „Помним миналото, създаваме бъдеще с еврорегион „Тракия" най-официално: от "Делегацията на българските социалисти" към европейския парламент. И от утре вече започва конкретната работа по продажбата.
-------------------------------------------------------------------------

Дипломатическата инициатива на България беше представена и като обществена чрез Съюза на тракийските бежанци.
Организаторът е официален (запомнете го добре) - "Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент." Външнополитическият акт се състоя в най-официално място - в сградата на Европейския парламент, в една от залите му.

На конференцията в Брюксел членът на НС на БСП, председател на Федерация "Открит форум", заместник-председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД Красимир Премянов от името на обществеността у нас (чрез тракийските дружества) представи идеята за (цитирам)

"ПРЕМАХВАНЕ НА ГРАНИЦИТЕ В НАШАТА ГЕОГРАФСКА ОБЛАСТ ТРАКИЯ" чрез "СЪЗДАВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН РАЙОН В ЕС, КОЙТО ДА ОБХВАЩА ГЕОГРАФСКИ ОБЛАСТТА ТРАКИЯ. Това може да стане формално след влизането на Турция в ЕС"

И т.н., и т.н. „Ние избираме не омразата и конфронтацията, а решаване на общите ни проблеми чрез интеграция", добави Премянов.

В конференцията освен родните социалисти участваха и евродепутатите Маруся Любчева, Евгени Кирилов, Антония Първанова и Илиана Йотова.
Значението й и официалния характер бяха запечатани чрез посланиците на България в ЕС Димитър Цанчев, в НАТО Иван Найденов и в Кралство Белгия Веселин Вълканов, чрез екскандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин.
Като патрон се изяви външният министър Вигенин, който също беше цъфнал там, за да декларира адмирациите и съпричастността на правителството и държавното ръководство за инициативата за отделяне на Тракия.
Присъстваха отговорни европейски фактори, западни дипломати, висши служители на Еврокомисията, фактори от турското Външно министерство.

----------Замисълът ---------------
Правителството и коалицията в парламента започнаха да продават България - най-официално, с държавна дипломатическа инициатива, което удостовери Вигенин и социалистическите му другарчета (Делегация на българските социалисти).
Те искат Тракия да се отцепи от нея и присъедини към Турция с нейния тракийски регион (а има ли там такъв?). Ясно е и защо участващата в управлението ДПС официално я няма - за да не разконспирира замисъла.
Идеята - нов район, отделен от Родината ни, който ще се ползва с преференции от ЕС за европомощите.
Т.е. ще делнем българската територия, за да докопаме част от огромните европейски траншове за нашите джобове, а българите вятър да ги вее, а най-добре да ги размята по света, че да не ни пречат на сделката с Ердоган. Тази инициатива ще ви обясни и политиката на правителството със скръстени ръце на фона на проблема с бежанците от Близкия Изток.

И най-важното:
Дипломатическо-обществено-партийно-държавната инициатива беше предложена в Европарламента на 8 ноември - онзи ден, а от утре започва работа специална работна група за идеята!
На заседанието, което предстои в сряда, по моя информация МС ще се занимае в секретна точка с развитието на проекта.

Сетете се за начина, по който беше озаглавена българската дипломатическа инициатива "СЪЗДАВАМЕ БЪДЕЩЕ С ЕВРОРЕГИОН ТРАКИЯ". Но в състава на Турция, понеже в работните материали недвусмислено е посочено това! Например ще се ползват европейски траншове за Анкара - предприсъединителните им, а не родните.

Бъдеще според заглавието ще има - измерено в много и много стотици милиони за продавачите, но не и за българите в новата псевдодържавна единица.

Другата инициатива, която са подели все още в дълбока тайна, е за нов статут на малцинствата.
Тя беше развита навремето още от Ахмед Доган в доклада му пред 8-та конференция на ДПС (когато му организира псевдоатентат като потвърждение на тезата му. Апропо, моето разследване за атентата е изчезнало от стената ми и моля ако някой го има, да ми го качи). Ето какво е казал Доган:
"Затова във визията на Евроидеята водещ принцип на Властовата система е регионализмът, а не централизмът. От тази гледна точка, закъснялото развитие на стратегията „Европа на регионите“ е част от причините за кризисните явления в ЕС...
... Разбира се, всичко се свежда до статуса на малцинствата в националните държави. В тази връзка ми е и предложението към Европейските либерали, а именно, необходима е концепция за даване на „ статут на европейско малцинство“ на рисковите малцинства в ЕС, в частност на малцинствата на страните от ЮИЕ."

Накратко: ДПС се обяви за излизане на етническите райони от състава на България и прехвърлянето им на административно подчинение на Брюксел. Предложи същият модел и за цяла Европа. БСП отиде крака по-напред - юридически и на Анкара заради начина на еврофинансирането за Турция.
Това е процес на деструкция и своебразен постмодерен интернационализъм, който Анкара и Москва със сигурност възторжено аплодират. Първата - освен заради турските малцинства у нас, но и заради онези в Западна Европа. Москва - заради евентуален разпад на Великобритания, Белгия, Испания, Румъния и др. и съответно деструктуриране на ЕС и европейската идея. Раздробяването на европейските държави и пространство е лесен начин за задкулисно управление отвън.

И заради тези неща твърдя, че правителството и коалицията е ОПАСНА ЗА СТРАНАТА И НАСЕЛЕНИЕТО. Най-лошите ми очаквания от книгата ми "Дуел" са на път да бъдат надминати.
Наивниците, вярващите в политиците ни или просто уморените също стават опасни за страната, но и за себе си с бездействието си. Помните ли онзи филм на Сидни Полак с Джейн Фонда - "Уморените коне ги убиват, нали".

Българското политическо ръководство се съюзи с екстремизма на Ердоган и неговия път към ислямстки фундаментализъм, ОФИЦИАЛНО обяви сделката с Тракия, (+Хасковско и Кърджалийско - засега знам само за тези краища, не ми е ясно дали се включват части от Бургаско) само и само да получи още някои и друго парче от паричната баница.
ОСТАВКАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, АКО ИСКАМЕ ДА ОЦЕЛЕЕМ КАТО НАЦИЯ!
Другото е онова, което става в Турция - там вече студентите - младежи и девойки ще живеят в различни общежития като път и да учат разделно още от училищата.
И НИКАКВИ ПАРТИЙНИ ПРИСТРАСТИЯ И ПРИКАЗКИ КОЙ Е КУПЕН, НЕЗАКУПЕН, ИЗМАНИПУЛИРАН, НЕЗНАЕЩ КАКВО ИСКА ИЛИ НЕ, КОЙ КАКВИ КОНКРЕТНИ ИНТЕРЕСИ ПРЕСЛЕДВА ИЛИ НЕ, никакви оправдания с "какво ме засяга", "дреме ми на онова това правителство и коалиция" нямат място, ако искате да имате държава - дори и в това състояние, което е сега.
И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ - ПОСТОЯНЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ПРОДАЖНИЦИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО И КАКВИТО И ДА СА ТЕ!
НЕОБХОДИМ Е И СЪЩИЯТ ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ И ВЪРХУ ВСИЧКИ ДРУГИ ПАРТИЙНИ СУБЕКТИ И ТИНК-ТАНКОВЕ, КОИТО АКО БЯХА ИСТИНСКА ОПОЗИЦИЯ, ЩЯХА ДА ПОДАДАТ СИГНАЛА ЗА ОПАСНОСТТА, КАКТО ПРАВЯ АЗ.

11.12 2013 в 23:01

... най вероятно ще да е на Поразмесмесената подкомисия по сравнение на източната ичкия с огнената вода от Айла.

11.12 2013 в 22:59

А питах ли Доган,когато заклеймяваха?А-а-а-а-а-а-а.............

11.12 2013 в 21:31

дали “в светлината на предстоящото заседание на Смесената комисия по нерешените въпроси” или "предстои светло заседание на Нерешената комисия по смесените въпроси" или...