Районни кметове в София ще кандидатстват по проект Красива България

OFFNews 26 март 2024 в 07:30 705 0

СОС

Снимка БГНЕС/архив

Столичният общински съвет ще разгледа на предстоящото си заседание в четвъртък предложенията на кметовете на Кремиковци, Оборище и Слатина за кандидатстване по Проект „Красива България, съобщиха от СОС. 

Кметът на Кремиковци Лилия Донкова е внесла доклад за кандидатстване по мярка „Подобряване на социалната инфраструктура“ за „Основен ремонт на съществуващи открити спортни площадки в двора на 156-о училище „Васил Левски“. Кметът описва, че спортните площадки са в състояние, което е дори опасно за ползването им. Асфалтовото покритие - там, където съществува, е нагънато, трибуните са напълно унищожени, оборудването е неизползваемо. Във връзка с това тя иска разрешение от общинските съветници да кандидатства по програмата за извършване на основен ремонт двете спортни площадки – баскетболна и комбинирана за футбол и волейбол, в това число трибуни и оборудване, със съфинансиране от страна на Столичната община в размер на 74 470 лв. 

Кметът на район Оборище Георги Кузмов ще кандидатства по Проект „Красива България“, за подобряване на достъпността на административната сграда, която в момента не е пригодена за хора с намалена подвижност и увреждания. Проектът включва изграждане на външен асансьор, отговарящ на всички съвременни изисквания, преустройство на входа за достъпна среда.  Прогнозната стойност за изграждането на външния асансьор и входното пространство с цел създаване на условия за достъп до административно обслужване на хора с увреждания възлиза на 140353,40 лв. с ДДС и 10 % непредвидени разходи. Във връзка с изискването за съфинансиране, Район „Оборище“ се нуждае от средства в размер на 30% от посочената сума.

И Георги Илиев – кмет на район Слатина, е внесъл доклад за кандидатстване по Проект „Красива България“ за осигуряване на достъпна среда в сградата на районната администрация чрез монтаж на стълбищна платформа. Това е само довършителна част от вече спечелен голям проект от района за енергийно обновяване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!