"Путин, енергийната мафия и ДПС стоят зад изчезването на Сертов"

OFFNews 11 декември 2014 в 09:38 26549 18

Петко Сертов

Конспиративна теория за изчезването на бившия председател на ДАНС Петко Сертов развиха изпълнителният директор на "Обединени енергийни търговци" Ангел Божилов, Стефан Гамизов и депутатът от ГЕРБ Методи Андреев в студиото на Нова тв тази сутрин.

Божилов, на чиято компания Сертов е консултант от 2013 г. по енергийна сигурност и интелектуално право, заяви, че изчезването "със сигурност не е от битов характер".

Божилов и Сертов работили по план за тотална реконструкция на електроенергетиката в България, който не бил тайна, а достояние на четири правителства на България. Сертов консултирал Божилов в сферата на сигурността, а енергетиката е тясно свързана със сигурността, подчерта директорът на ОЕТ.

Малко по-късно картината допълни известният в медиите като енергиен експерт Стефан Гамизов, който разказа за работата си с бившия шеф на ДАНС по мистериозен "Проект 0" в ДАНС - план за създаване на отдел в контраразузнаването, който да се бори с енергийната мафия у нас. Проектът е бил частен, а по него са работили и западни специалисти, известни с борбата си срещу мафията. Един от тях бил прокурор в Ню Йорк от времето на Рудолф Джулиани, когато в града започват много дела срещу организираната престъпност. Сертов е бил двигателят на този проект, но възникнал проблем с "руското звено" в българската ДАНС, твърди Гамизов.

Срещу бившия шеф на ДАНС са въстанали сегашният директор на Агенцията Владимир Писанчев и бившия МВР шеф Цветлин Йовчев. Заради работата му по проекта, тогава започнал и натиск върху Гамизов от ДАНС, твърди самият той. "Именно тогава Сертов "изпадна", защото го гледаха като предател от руската ДАНС", каза Гамизов.

Според него в момента се прави усилен опит това правителство да бъде съборено до няколко месеца от хора, свързани с Русия. "Това е опит на Путин да възвърне всичко загубено в България", твърди Гамизов и допълни, че "Русия пробива ЕС именно от България".

Картината бе допълнена от депутата от ГЕРБ Методи Андреев. Той заподозря, че и ДПС са свързани, защото те били първите, които преди години са възроптали срещу Сертов. Тогава Доган изразил недоволството си от уволнението на техен кадър от ДАНС.

"Прекалено много неща започнаха да се навързват, откакто ДПС се опитват да прокарат корпоративните си и руски интереси у нас - делото "Лиани", самоубийството на Ахмед Емин, Христо Бисеров и КТБ", каза той.

Според Андреев България е "ритнала Русия по мазола" преди дни, когато Борисов заяви, че ще търсим нефт и газ у нас.

"По времето на Тодор Живков през 1969-та година у нас се знаеше, че има 400 млн. тона нефт и газ за над 150 млрд. евро. Единственото нещо, което искаме е тези хора (Русия, Путин - бел. ред.) да ни оставят на мира. Искаме енергийна независимост", каза Андреев.

Депутатът от ГЕРБ сподели мнението на Гамизов, че се клати нарочно правителството.

Според Андреев именно в момента емисари на ДПС вдигали бунтове в циганските махали заради изказването на Москов, че линейките няма да влизат в квартали, където роми бият медицински екипи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!