Quantcast

Яне Янев за Сертов: Като излизате сутрин за работа, вземате ли международния си паспорт?

OFFNews Последна промяна на 11 декември 2014 в 07:49 6786 8

"Вие носите ли си международния паспорт сутрин, като излизате за работа?" Така лидерът на РЗС Яне Янев отговори на въпрос за версията му за изчезването на бившия председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Петко Сертов в интервю за bTV тази сутрин.

Янев се усъмни в адекватността на някои от действията на полицията. Защо, например започва издирване след по-малко от 10-12 часа от от изчезването, когато би следвало да са минали 72 часа, за да започне този процес, попита той.

Лидерът на РЗС определи Сертов като добър професионалист, който "имаше компетентност да прави анализи, които малко хора могат да правят в България".

"Като човек, който е контролирал докладите, писани от Сертов, съм виждал неща, които все още продължават да бъдат класифицирана информация, въпреки че са от 2009 г. Сертов си е позволявал да работи по министри и зам.-министри от тогавашната управляваща коалиция - БСП, ДПС и НДСВ, някои от които са депутати и днес", заяви Янев.

Много случайности се натрупаха, каза Янев.

"Има много обстоятелства, свързани с изчезването на Сертов и "случайния" инцидент около кандидата за председател на ВКС Лозан Панов.

Панов беше блъснат от автомобил на 9 декември сутринта в района на Южния парк.

"Случайно ли е, че той е блъснат, закаран в "Пирогов" от лице от руски произход, а се твърди, че няма свидетел? Случайно ли е, че Лозанов е настанен в стая с пребития съдебен помощник, който, щом идва в съзнание, разказва как са го пребили с чукове до смърт? В момента, в който започва да мисли, Панов казва, че нищо не си спомня с пътния инцидент. Това не е случаен пътен инцидент. Панов беше кандидат с огромен шанс да бъде избран за председател на ВКС, съдия №1. Той имаше подкрепата на главния прокурор, мнозинството във ВСС, но се отказва след този инцидент. Човекът се отказва, защото е уплашен", каза Янев.

Според него поредицата от инциденти, включително изчезването на Сертов, целят "да се създаде паника и убеждението, че правителството не е в състояние да овладее тези процеси".

"Няма нищо по-важно за България сега от стабилност. В противен случай няма да има еврофондове и инвеститори. Тези сценарии се реализират с помощта на външна резидентура, която няма интерес България да е стабилна. Случилото се с "Южен поток" не е случайно", каза още Янев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.12 2014 в 12:55

07 - за съжаление и самото правителство , влижцето на вожа му, не си дава много зор да завие. опитва се да служи на двама господари от което само ние ще патим

11.12 2014 в 11:24

Тази сутрин четирима човека, в интервюта по две различни телевизии, независимо един от друг, направиха едно и също заключение: руската пета колона и резидентура на кремълският самодържец прави всичко възможно и невъзможно, за да осуети тоталният завой на българското правителство и България към нейният изначален цивилизационен избор - ЕС и НАТО!!! Всичко зависи до голяма степен от това доколко самото гражданско общество у нас искрено желае пътя си към Европа и реализация на страната именно в европейските структури, или до каква степен това общество е проядено от дългогодишната обработка на мозъците от страна на кремълските сателити тук!

11.12 2014 в 10:53

Трябва един път завинаги да разкараме руските агенти и подлоги от властта!!!

11.12 2014 в 09:48

off: да прав си - руснаците

11.12 2014 в 09:27

ВПРОЧЕМ СМЯТАМ, ЧЕ КАРТАГЕН ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН!
Бил задължителният край на всички речи на Марк Порций Катон в сената, независимо каква била темата на речта.
Та и аз, като него, ще ви повтарям до втръсване.
Да се разрушат митовете и зависимостите на България от Русия и да се сведат до обикновени търговски и дипломатически връзки!
Русия ни задушава! Русия ни влече към дъното и бедността! Русия ни е колонизирала и ние трябва да се освободим!
Ние трябва да ликвидираме влиянието на руската пета колона в България и тя да бъде подведена под отговорност за ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!
И аз искам да попитам българските власти:
1.Каква е числеността на руския дипломатически персонал в България?
2.Какъв е броят на руските фирми в България?
3.Какъв е броят смесените българо-руски фирми в България?
4.Кои са техните собственици?
5.Какъв е данъкът „печалба”, който те плащат?
6.Какъв е броят на НПО и сдруженията за българо-руски отношения?
7.Кой ги ръководи и какъв е произходът на тяхното финансиране?
КАРТАГЕН ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН!

11.12 2014 в 09:19

Браво за смелостта на този човек, когото инак не уважавам. Ето и най-смисленото изречение

"Тези сценарии се реализират с помощта на външна резидентура, която няма интерес България да е стабилна. Случилото се с "Южен поток" не е случайно""

Всички знаем за кои люде иде реч. Най-омразната сган

11.12 2014 в 08:38

Тоя глист пък от под кой камък се измъкна.

11.12 2014 в 08:35

Разплатата идва поръчкови мафиоти. Треперете на никой няма да се разминат схемите.