Протести в десетки градове днес заради малтретираното момиче в Стара Загора

OFFNews 31 юли 2023 в 07:13 2057 1

Съдебна палата

Снимка БГНЕС/архив

Пред Съдебната палата в София е обявен национален протест

Протести в десетки градове в страната ще има днес срещу насилието, поводът е нападението над обезобразеното момиче в Стара Загора. 

Демонстрациите са насрочени от 18 часа. 

Първият протест беше обявен Стара Загора, откъдето е жертвата на атаката с макетно ножче. След това към списъка се включиха много градове. За София е насрочен национален митинг. 

Вчера соченият за извършител на зверството бе задържан, от покуратурата разкриха подробности за разследването на заплахите и малтретирането на 18-годишното момиче, а и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов обяви нулева толерантност към насилието във всички негови разновидности. 

Очаква се днес районната прокуратура в Стара Загора да поиска постоянна мярка задържане под стража за заподозрения 26-годишен Георги Николаев.

Тя е затворник в свой собствен кошмар, разкри състоянието на пострадалата си дъщеря нейната майка Ивелина. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

1

edin slep

31.07 2023 в 07:48

Ще ида, ако не вали дъжд ще взема и детето. Дано обществения натиск накара парламента след ваканцията да направи някои важни промени.

И трябва да има контрол над съда и прокуратурата... Сега всички гледат разследващия полицай, ама той само предлага, а в прокуратурата е пълно с "калинки". Сигурно и в съда, като знам каква пристрастна овца е съдийка по делото ми за развод, не ми се мисли какво е по сложни дела ...
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews