Насилникът Георги Николаев: Направо те убивам! Ще ти закача главата!

OFFNews 30 юли 2023 в 15:34 17851 6

Снимка

„Направо те убивам! Ще ти закача главата!“ Съобщения с това съдържание е изпращал на 18-годишната си жертва Дебора Михайлова, която нарязал с макетно ножче, арестуваният тази сутрин Георги Николаев. Подробности от заплашителната кореспонденция бяха обявени по време на съвместен брифинг днес следобед на полицията и прокуратурата в Стара Загора. В него участваха окръжният прокурор Дичо Атанасов, шефът на ОДМВР Лазар Христов, районният прокурор Таня Димитрова и наблюдаващият делото прокурор Жанета Недкова.

Срещу Николаев е образувано досъдебно производство за средна телесна повреда, обяви пред журналисти Таня Димитрова.

„Считаме, че средната телесна повреда се е изразила в мозъчно сътресение, което е придружено с изпадане в безсъзнание“, добави тя. Наблюдаващият прокурор Недкова изреди какво е свършило разследването до момента в едномесечен срок: назначени и изготвени са три съдебно-медицински експертизи, назначени са още две експертизи, едната от които е в НИК на МВР в София - криминологична и дактилоскопна. Извършени са три огледа на местопроизшествието, претърсване и изземване в дома на извършителя, иззети са веществени доказателства, разпитани са 11 свидетели, някои от тях по няколко пъти и са изготвени експертизи на телефони.

Два дни преди упражненото насилие - на 24 и 25 юни, Георги Николаев е отправил към жертвата си закани за чрез текстови съобщения. Николаев е написал "Направо те убивам" и "Ще ти закача главата".

„Днес по моя инициатива проведох среща с майката на пострадалото момиче. Тя се съгласи, проведохме близо един час разговор с нея. Заявих и нашата принципна позицията към нулева толерантност към прояви на насилие. Наблюдаващите прокурори ще положат максимални усилия за събиране на доказателства за предявяване на обвинение, което съответства на тежестта на престъплението“, обяви Таня Димитрова и допълни, че такова обвинение вече е повдигнато – за средна телесна повреда. В случая има известни нюанси, предвид жестокостта към жертвата и механизмите, по които са й нанесени травмите.

Разследващите са изискали от МБАЛ цялата медицинска документация. Сред изисканите документи са тези от спешното отделение, където е била закарана след обезобразяването си жертвата. Изследва се безсъзнателно състояние, което е средна телесна  повреда, както й причиняване на телесна повреда - лека или средна, но с особена жестокост. Предстои назначаване на петорна съдебно-медицинска експертиза от трима съдебни лекари, неврохирург и естетичен хирург с оглед получените обезобразявания по тялото, за да бъде установено дали е налице такъв медико квалифициращ признак "обезобразяване", което отново е средна телесна повреда.

Директорът на ОДМВР – Стара Загора ст. комисар Лазар Христов припомни, че на 26 юни към 23:30 е бил получен сигнал от 62-годишна жена, че нейната съседка с инициали Д.М. на 18 години е получила помощ от нея и е получила множество порезни рани и обилно кръвотечение. Тя била е настанена в неврохирургия, без опасност за живота.

Николаев е бил задържан на 27 юни за 24 часа, като към момента на задържането му вече е бил в условията на наложено наказание пробация от януари т. г. за престъпление по същия член, по който е обвинен и сега. Има вече други две подобни деяния, това му е третото. Първият път се е отървал с административно наказание, втория – с глоба. В петък пострадалата е дошла в РУ на МВР за да заяви за отправени към нея заплахи през март – юни 2023.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

6

Дил

30.07 2023 в 22:19

Интересно ми е - всичко до въпросната средна телесна повреда ли опира? Със сигурност това момиче е държано някъде лишено от свобода против волята му, а това също е състав, описан от НК. Едвал и тя е стояала доброволно докато са й нансяли 400 нареза с макетно ножче и са й остригвали косата - това не е ли също престъпление. Да не говорим за заканите за убийство и всичко останало. А прокурорът и съдията са се хванали за най-очевидното - телесната повреда.

Ами аз тогава утре да хвана някой, да го държа в нас на вода и хляб една седмица и после те и лека телесна повреда няма да могат да ми търсят, че може да си поискам и разноски за храната и водата...лудница...срамота...
Гледам му и татуировката на героя- свободата не му приляга, за другото сам да си прецени.

89

5

bat.galin

30.07 2023 в 21:30

по морето вече предлагат "кълцаница по старозагосрки"
...ама само на патреоти ;(

-1974

4

Владè

30.07 2023 в 18:48

PaulPierce, какво да очакваме от субект именуван Гьонова,сиреч на Гьонé щерка му.

1810

3

Maxim

30.07 2023 в 17:14

Сега ето тези са за изгонване: окръжният прокурор Дичо Атанасов-отдавна само се оправдава и нищо не върши: шефът на ОДМВР Лазар Христов защото нищо не е предприел; районният прокурор Таня Димитрова също. Засега са тези, които обезателно трябва да ги изгонят, има и други, но трябва проверка на замесените в прикриването на това зверско престъпление. Чакам министър Славов да реши.

1000

2

PaulPierce

30.07 2023 в 16:29

Трябва съдийката русофилка, която го е пуснала, както и експертът квалифицирал нараняванията като лека телесна повреда, да бъдат съдени и изхвърлени от всякакви обществени позиции и услуги. В противен случай всичко ще е пак лъжа

22548

1

dolivo

30.07 2023 в 16:22

гневно човече

несретник "популярен" сред жените

то и татуировките му го слагат я интересния субкултур

чуден екземпляр

пускайте го лесно, и някой баща ще го излежава скоро



 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки