Протестът в Цалапица отиде в Пловдив: Настояват, че 19-годишните близнаци са съучастници в убийството

OFFNews 10 август 2023 в 13:44 1296 0

а

Снимка БГНЕС/Валентина Биларева

а

Протестиращите от Цалапица се събраха пред съдебната палата в Пловдив, въпреки потвърждението, че дело за мярката на задържаните братя близнаци няма да има. Жителите на селото обаче не вярват на обещанията и искат наказанието на братята да се промени, предаде БНР.

На 20 юли около 23 часа Димитър Малинов излиза от вкъщи като казва, че ще се върне. Същата вечер на видеозапис на общинска камера се вижда как момчето се качва в черен автомобил с неясна регистрация. На 27 юли тялото на Димитър е открито в плитък гроб, върху който са били изсипани строителни материали. Обвиняемият по случая е 30-годишният Рангел Бизюрев, който е избягал от България четири дни след убийството.

Впоследствие обаче стана ясно, че 19-годишните близнаци Борислав и Валентин Динкови са помогнали на Бизюрев като са скрили тялото на Димитър край селото. Динкови са обвинени от прокуратурата за укривателство. Делото им трябваше да се гледа днес, но близнаците не обжалваха мярката и затова тя няма да се гледа.

Въпреки това протестът, който продължава вече седмица в Цалапица, около 13:20 часа се пренесе в Пловдив. Протестиращите настояват да получат повече информация за разследването и отговори защо то е било така забавено -  по думите им - фатално.

Тя също така искат обвинението към близнаците Динкови да се промени - да бъдат обявени за съучастници в убийството на 24-годишния Димитър Малинов.

Тази вечер в 18 часа в читалището на Цалапица висши представители на ръководството Областната дирекция на МВР-Пловдив ще се срещнат с кмета и жителите на селото. Срещата е по инициатива на полицейските началници, а целта е запознаване с конкретните проблеми в региона и обсъждане с местната общественост на съвместни мерки за тяхното решаване.

За срещата пристига новият началник на дирекцията Радослав Начев, заместник-директорът комисар Сълко Литов и шефовете на отдели "Криминална полиция", "Охранителна полиция" и "Разследване".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки