Протест срещу мръсния въздух в 4 столични квартала, защитници на Пирин ще махат на министъра

OFFNews 05 февруари 2018 в 08:20 4527 3

Жители на „Красна поляна”, „Разсадника”, „Западен парк” и „Овча купел” излизат тази вечер на протест в центъра на София, те са недоволни от мерките на Столична община срещу мръсния въздух. 

Качеството на въздуха пък ще се обсъжда на Европейски форум за екоиновации в София Тех Парк. Той се организира съвместно от Генерална дирекция "Околна среда" на Европейската комисия и Министерството на околната среда и водите на България. Форумътще бъде открит от министър Нено Димов и от ръководителя на Генерална дирекция по околна среда на Европейската комисия Даниел Кайеха Креспо. Ще бъде обърнато внимание на замърсяването на въздуха, произтичащо от използването на енергия, транспорта и селското стопанство. Акцент в дискусиите ще бъде поставен също и върху осигуряването на финансиране за екологични иновационни решения. 

Протестиращите в защита на национален парк Пирин символично ще помахат на екоминистъра Нено Димов пред „София тех парк". 

Протестът в центъра на столицата започва в 18 ч. пред Столичната община шествието ще се движи до НДК. Жителите на „Красна поляна” винят за мръсния въздух в квартала хората, които се не само се отопляват на твърдо гориво, но горят и отпадъци. 

Столичният общински съвет гласува над 100 мерки срещу мръсния въздух в града, сред тях зелен билет и извънредно миене на булеварди и улици. Общината организира събиране на стари гуми, за да предотврати горенето им в няколко района на София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6009

2

sasho555

05.02 2018 в 11:24

Нищо не се чува за кмета на район Красна Поляна - Иван Чакъров. Все пак благодарение на неговият вече 3ти мандат, Красна поляна и Разсадника се превърнаха в гета. Няма един тротоар нов направен, градинки нови също липсват. Кварталите тънат в мизерия. Изборите са му подкрепени от ромската махала, която е и основна причина за замърсяването на въздуха. Протест срещу него би бил по успешен за решаването на проблема с въздуха в горепосочените квартали. Замислете се за това, като се съберем днес!
 
X

Подкастът на OFFNews