Протест на ''Артекс'' в триъгълника на властта

OFFNews 25 юни 2021 в 09:05 2237 1

Служители на "Артекс" отново излязоха на протест с искане строителството на "Златен век" да продължи, съобщи БНТ.

Те скандираха исканията си в триъгълника на властта - първо пред президентството, а после пред Министерския съвет.

От "Артекс" искат от управляващите отговорно отношение по казуса "Златен век". Служителите настояват работата по сградата да продължи, след като ДНСК спря строителството заради изтекло разрешително за строеж в началото на тази година.

Компанията е подала иск в Административен съд - София с молба за удължаване на разрешението за строежа до ноември 2022 г. 

Те са внесли и искане до началника на ДНСК арх. Влади Калинов за прекратяване на административното производство за спиране на строежа.

Преди дни десетки служители на строителната компания излязоха на протест пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

До протестите се стигна, след като миналата седмица кметът на "Лозенец" Константин Павлов сезира главния прокурор заради продължаващото строителство на сградата. Според него фирмата няма валидно разрешение за строеж, тъй като то вече е изтекло. Часове по-късно ДНСК спря строежа

Шефът на ДНСК Влади Калинов заяви, че сградата „Златен век” е имала разрешение за строеж до януари 2020 г. Извършеното строителство след тази дата е без строителни книжа и само то подлежи на премахване. Това е един етаж и вертикалите над него.

Последва и нов протест - този път пред Дирекция "Национален строителен контрол"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews