Председателят на ДАЗД връчи годишните награди за добри практики в сферата на социалните услуги

OFFNews 13 декември 2019 в 10:26 668 0

На официална церемония Столичната община връчи годишните награди за добри практики в сферата на социалните услуги. Те имат за цел да стимулират професионалистите, работещи в социалната сфера и техните съмишленици. Категориите, в които се поднесоха призови статуетки са: „Войн на годината“, „Доброволческа кауза на годината“, „Иновативна социална услуга на годината“, „Кампания на годината“, „Мениджър на годината“, „Най-въвличаща и вдъхновяваща социална услуга“ и „Социално партньорство с бизнеса“.

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова, връчи наградата „Войн на годината“ на тазгодишния победител г-жа Стоянка Иванова, сътрудник социални дейности в Центърa за настаняване на деца и младежи с увреждания „Ал. Константинов“. По време на награждаването д-р Лилова подчерта всеотдайността на наградената, която е отдала живота си на другите и се е превърнала в човек-дом, защото с личността си предава уют, сигурност и спокойствие на децата и младежите.

Следващата награда, която връчи председателят на ДАЗД е за „Въвличаща и вдъхновяваща социална услуга“. Призът спечели Сдружение „Институт по социални дейности и практики“ с Център за обществена подкрепа. Отличието е за дейност, която стимулира включването на потребители и техните близки в процесите на вземане на решения и ежедневен приобщаващ живот. Д-р Лилова посочи значимостта за участието и включването в общността: „Всеки от нас има нужда да бъде приет, разбран и подкрепен. Предоставяйки на потребителите социални услуги, трябва на първо място да осмислим нуждите на другия и житейската ситуация, в която е поставен. Пред Вас, специалистите стои предизвикателството, как да се подобрят грижите и ползите за семействата с деца. ИСДП е доказан лидер в тази област.“

Годишните награди за добри практики в сферата на социалните услуги се провеждат за втори път, а събитието уважиха кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова; зам.-кметът на София г-жа Албена Атанасова; д-р Джейн Муита, председател на УНИЦЕФ за България, г-жа Мая Василева, заместник-изпълнителен директор в Агенцията за социално подпомагане и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!