Позорна измама! Нито ще ремонтираме танкове, нито хеликоптери и самолети

Нямаме ПВО, а куп старо желязо, от което пропуснахме възможността да се отървем", смята бившият военен министър Бойко Ноев

Светослав Метанов 06 май 2022 в 11:27 7658 8

„Решението на парламента е „позорна измама”. Това решение ограничава до минимум това, което България може да направи за Украйна. България не може да извършва ремонт нито на бронетехника, нито самолети и хеликоптери. В България няма нито специалисти, нито резервни части. В момента в заводите в Търговище се обслужва техниката на Българската армия – 1 танк за няколко месеца го правят”. Това заяви в предаването „Здравей, България” експертът и бивш военен министър Бойко Ноев.

„Отказът да дадем открито военна помощ, както всички останали страни от ЕС и НАТО, с изключение на Орбан, е проява на путинизма в България. Путинизмът в България е в настъпление”, заяви Ноев.

Ноев коментира и позицията на президента Радев.

„Моето мнение е комплексно. От една страна съм подкрепил усилието му в борбата с мафията в България и промените, които настъпиха. От друга - имам различна позиция по някои от актуалните въпрос”, заяви Ноев.

Относно защитата на небето от Дуранкулак до София, Ноев смята, че позицията на президента е „авиаторски подход към сигурността”.

„По направлението Дуранкулак - София няма да летят самолети, а ракети. Нашето ПВО е от миналия век. Това, с което се гордеем, е по същество куп старо желязо. Ние пропускаме възможността, когато нашите съюзници са се напрегнали да решават проблемите, ние да извършим бърза модернизация и превъоръжаване, отдавайки част от оборудването си”, заяви бившият военен министър.

Според него България е неуверен, несигурен съюзник в НАТО.

Ноев е категоричен, че война, която да засегне България, няма да има.

„Никой няма да нападне България. Няма причина, защото не сме заплаха и защото сме член на НАТО”, смята Ноев.

Той отправи и въпрос към бригаден генерал Николай Русев, началник на авиобазата „Граф Игнатиев”:

„Авиобазата „Граф Игнатиев” е кръстена на един от палачите на Васил Левски. Ще подкрепите ли инициатива да бъде прекръстена на Димитър Списаревски?”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

8

офф бее

06.05 2022 в 21:04

Трудно е. Даже е невъзможно. Щото както и да обясняваш "като на малоумен", тоя накрая ще ти излезе с "ама те що бият негри". И няма оправия...

1220

7

хr4

06.05 2022 в 20:27

Един, точно това е проблема! Толкова ли е трудно да се разбере??? Ано НЕ подкрепяте Украйна , вие СТЕ с путлер, дори и да не не го осъзнавате. От всички човешки пороци, най-големия е ГЛУПОСТТА! Проумейте го най-накрая-в тая ситуация средно положение НЯМА. Изключително важно е украинците и цивилизования свят( в т.ч. и ние) да смажат сатрапията. Не просто да се постигне там нещо, а да я смажат! Ако това не стане, цяла Европа(и най вече НИЕ и още няколко като нас) ще има колосални проблеми. Толкова ли е трудно бе даеа?

2073

6

Johnny B Goode

06.05 2022 в 16:00

Злото псе, за тебе слугинаж към чужда държава е допустим само ако е към Русия, така ли?
Или тя не ти е чужда?

2099

5

Mateevk

06.05 2022 в 14:27

Не сме с Путин, но и не подкрепяме нацисти! Що за позиция е това! Звучи като не сме народ, ама не сме и мърша! Тука не става дума каква е Украйна и дали ни харесва, а за правото на по-силния да налага своите разбирания, ценности и воля на по-слабия, тоест на една суверенна държава. А за Путин да определи Украйна като "нацисти" е най-работещата формула за да насъска озверелите си от масирана пропаганда зомбирани поданици.

3714

4

GB

06.05 2022 в 13:06

Кои нацисти не подкрепяте? Тези, които са държавно спонсорирани в Русия?

Знаете ли, че общо официално регистрирани там има 53 такива организации? А те отидоха да денацифицират... трактори, телевизори, тоалетни гърнета, гащи...

-5910

3

Един

06.05 2022 в 12:34

Каква е тази болна логика, че ако не подкрепяш Украйна си с Путин. Не сме с Путин, но и не подкрепяме нацисти.

-60

1

офф бее

06.05 2022 в 11:59

Няма да подкрепят нищо. Генералите ни са натовски само на хартия - всичките вярват във великата сила на червената армия. И даже да остане само един чукча там - те пак ще вярват - такъв бетон им е в главите...Или керпич - не знам...
 
X

Подкастът на OFFNews