Quantcast

Повече от половината българи са с наднормено тегло

OFFNews Последна промяна на 02 юни 2014 в 19:23 1572 4

Около 60% от българите над 18 години имат наднормено тегло, съобщи председателят на Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания доц. Светослав Ханджиев.

По думите му средно около 20 на сто в различните възрастови групи на подрастващите също са със свръхкилограми. Всеки трети първокласник е с наднормено тегло.

Средностатистическият българин консумира три-четири пъти по-малко мляко спрямо физиологичната норма от 250-280 грама на ден.

Доц. Светослав Ханджиев коментира, че традициите в храненето от края на 19-и и първата половина на 20-и век, които са били близки до т.нар. средиземноморска диета, предпазваща от сърдечно-съдови заболявания, сега отстъпват на "бързата храна".

От 70-те години на миналия век, когато е правено проучване за свръхтеглото на българите, честотата на затлъстяването сред населението се е увеличила три пъти.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.06 2014 в 14:22

Този професор преди два месеца скандализира обществото с данни, че българинът поглъща по 36 кг захар на година. Това не е вярно, погледнете данните в НСИ. Сега пак цитира някакви данни без да се знае от къде ги е поучил. Да цитира източниците! В Офнюз, внимавайте когато цитирате някой с "актуални данни". Рискувате да се превърнете в жълт сайт. Има един ветеринар - проф.Мермерски,който редовно говори глупости за здравословното хранене, без да е специалист в тази област. Внимавайте! Заблуждавате хората.

03.06 2014 в 13:23

Това са пълни глупости!! Офнюз подлоги, откъде ги взимате тези изследвания и статистики!??! В България по улиците се виждат най - малко дебели хора, в сравнение с другите страни в Европа!! Престанете да пишете измишльотини, които се в непрестанен ущърб за нацията!!

03.06 2014 в 00:59

НЕ! Защото се храним с некачествени храни! Изядохме помията на Европа! А и няма контрол и да се оплачеш, все тая!

02.06 2014 в 22:53

щот дебелунгерите нямат мозък да си създадат хранителна култура, и плющат всичките лайна дето ги продават по магазините