Последно: Трамвай по Графа за Игнажден

Компенсират собствениците на магазини за ремонта с безплатна реклама в мотрисите

Последна промяна на 22 ноември 2018 в 13:22 2114 0

Трамваят по столичната улица "Граф Игнатиев" ще тръгне при всички случаи преди Коледа, заяви днес зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев. 

Очакваше се трамвайното движение да бъде пуснато през октомври, след това срокът бе удължен за ноември, вчера обаче представителят на Джи Пи Груп, изпълнител на ремонта, обясни, че ремонтът на релсите ще приключи до края на месеца. Настилката около новите релси и в момента правят битумната фуга. Веднага след това обектът трябва да бъде приет от ДНСК и да бъдат направени изпитания с трамвайна мотриса. 

Така до Игнажден - 20 декември, се очаква трамвайното движение да бъде възстановено. 

Ние сме в активен диалог с представителите на бизнеса, които безспорно са притиснати от дългия ремонт в района, заяви Малина Едрева, шеф на групата на ГЕРБ в СОС. Тя подчерта, че скоро започва поетапно премахване на загражденията около обекта. Целта е да улесним придвижването и достъпа до търговските обекти, поясни още тя. Един от вариантите, които се обсъждат за компенсации на бизнеса в района на ремонта, е търговците да получат място за безплатна реклама в трамваите, които пътуват по Графа. 

Ние също правим срещи с бизнеса и живущите в района на ул. „Граф Игнатиев“, заяви председателят на групата на БСП в СОС Калоян Паргов. По думите му трябва да се изработи правен механизъм, за да бъдат компенсирани търговците по Графа, както и при следващи подобни проекти. Проблемът не трябва да се разделя на ляво и дясно, той е общ и трябва да се реши, след като се обсъди и направи общ механизъм за компенсация на търговците, каза още Паргов. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !