Пореден опит за събаряне на незаконния сарай на Вълка

OFFNews 02 април 2024 в 11:52 3746 6

Багер

Снимка Столична община

Събарянето на имотите

Започна поредният опит за събаряне на незаконните сгради на фирмата "Био Майнинг" на язовир "Искър", известни като "зимния сарай на Румен Гайтански-Вълка".

След като Върховният административен съд нареди премахване на постройките и срокът за доброволно събаряне изтече, Столичната община направи два опита да отстрани сградите - в петък, 29 март, и в понеделник - 1 април. 

Проблемите обаче започнаха още в петък, когато от Столичната община обявиха, че ще съборят т. нар. ловен хотел, работилница и помещение за аклиматизация на дивя свиня. 

Още тогава от ловното стопанство "Искър" се опитали да спрат събарянето и извикали полиция. След намеса на кмета на София Васил Терзиев работата все пак започнала. Но в понеделник от ловното стопанство отново не пуснаха техниката да стигне до сградите, които трябва да бъдат съборени. Входът към тях беше затворен, а пред него беше паркирана и кола. Причината е заповед на директора на стопанство "Искър" Иван Дивизиев да не се смущава дивеча в размножителния период, който тече в момента и нуждата от спокойствие за бременните кошути на територията на стопанството.

Екипите на общината установиха и че са срязани кабелите на един от багерите.

Днес катинарът на портата беше прерязан с флекс лично от директора на „Строителен контрол” към Столичната община Цветан Тодоров, предаде бТВ. 

Автомобилът, блокирал входа, ще бъде махнат.

Директорът на "Строителен контрол" направи неуспешен опит да се свърже по телефона с шефа на ловното стопанство Иван Дивизиев, съобщава в. "Сега". Началникът на предприятието, под чиято шапка е стопанството край язовир "Искър", Валентин Чамбов, също не отговаряше на обажданията. 

Чамбов поясни, че в понеделник е говорил с директора на ловното стопанство, който му обяснил, че не знае чий е автомобилът, пречещ на достъпа до управляваната от него база.

Заместник-кметът на София каза още, че вече са взети необходимите мерки и че още днес дейностите по бутането ще продължат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

6

voododoll

02.04 2024 в 14:59

Луканко, пращат ти вече СМС че колата ти е вдигната, в Зона като паркираш без да платиш, също ти пращат СМС че ти е сложена скоба. Та много добре знаят чия е колата, щом и телефонния ми номер знаят.

10212

5

Човека

02.04 2024 в 12:43

Тия директори на стопанства и тем подобни още ли не са уволнени? Гаргара си правят ************ за пореден път с държавата. Сигурно са при кошутите. Да ги успокояват.
Цирк България.

900

4

нещото

02.04 2024 в 12:39

Този Иван Дивизиев трябва незабавно да бъде уволнен !!!

-815

3

Луканку отсече

02.04 2024 в 12:32

До voododoll
Всъщност, никой не проверява собствеността. Колата ти я местят на наказателен паркинг и акт съставят на който се появи да я прибере

14048

2

voododoll

02.04 2024 в 12:16

Значи ако спра на произволен тротоар в София, за 2 мин вече знаят, че колата е моя, а там една седмица не могат да разберат чия е колата!?

900

1

stix

02.04 2024 в 12:13

И ако я съборите какво следва?Ще заравните ли,ще култивирате ли района?А и защо готова работа ще се руши?Отпадъците къде ще отидат?Когато се строеше,къде бля държавата?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки