Пеевски: Свързват името ми с Дунарит и Емко, за да отвлекат вниманието на обществото

ОFFNews Последна промяна на 21 август 2017 в 19:24 6773 3

Делян Пеевски заяви, че бизнесът му няма нищо общо с военни предприятия като "Дунарит" и "Емко". Той отрече и появилите се твърдения, че стои зад отнемането на лиценза на предприятията, наричайки ги "фалшиви новини". 

Това написа Пеевски в отворено писмо до медиите.

В него той допълни, че свързването на името му с военни предприятия цели да "отклони вниманието на обществото от неправомерните цели на група от лица, действията, на които са чест обект на разследвания в медиите, в които имам собственост – включително разследвания и публикации във връзка с източването на КТБ и продължаващото разграбване на активите, придобити с пари на вложителите в нея."

Прочетете пълния текст на писмото на Делян Пеевски в следващите редове.

През последните дни и седмици в някои печатни и електронни медии, включително телевизии, зачести използването на моето име за отправяне на неистински внушения и опити за свързването ми с предприятия от военно-промишления комплекс, включително с "Дунарит" и "Емко".

В тази връзка категорично заявявам, че нямам, никога не съм имал и няма да имам и в бъдеще, нищо общо с дружества от военната индустрия, включително с горепосочените. Никога не съм посещавал оръжейни изложения в Индия, Судан, Катар, Дубай или където и да е другаде и не съм предлагал "автомати или снаряди" или каквато и да е друга военна продукция. За разлика от тиражирането на тези и други подобни откровени лъжи в някои медии, дейността на оръжейните търговци и предприятия подлежи на контрол от държавата, така че всеки евентуален интерес, сделка или съответно собственост в тази сфера, лесно могат да бъдат проверени. Така че тенденциозните и крайно недобросъвестни инсинуации, както и опитите за създаване на изцяло фалшиви "новини", свързани с името ми, предварително са обречени на пълен неуспех.

Същевременно съм наясно, че намесването ми в подобни нелепи сценарии, очевидно е продиктувано от стремежа за отклоняване на вниманието на обществото от неправомерните цели на група от лица, действията, на които са чест обект на разследвания в медиите, в които имам собственост – включително разследвания и публикации във връзка с източването на КТБ и продължаващото разграбване на активите, придобити с пари на вложителите в нея.

Явно медийното осветяване на тази група от лица и на действия им провокира съчиняването от тяхна страна на всякакви лъжи по мой адрес. Уверявам обаче поръчителите и изпълнителите на тези сценарии, че независимо от всичко казано или написано срещу мен, твърдо ще следвам принципите си, като ще положа максимални усилия обществото ни да бъде обективно информирано за всичко случващо с активите на КТБ, както и за всяко неправомерно действие свързано с тях, което ощетява държавата.

В този смисъл желанието на същите лица да прикрият извършеното от тях разграбване, чрез тиражирането на подобни абсурдни твърдения по мой адрес, няма да успее.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22092

2

Стефан

22.08 2017 в 02:48

Бате, сигурно си прав. Само дето, във всяка шега, има частица майтап.
Що с тая работа не свързват Иван Иванов, Петър Петров, Георги Георгиев, Димитър Димитров, Никола Николов, нито даже Митко Бомбата от "На всеки километър"? Даже мене не свързват, а аз обожавам машиностроенето, и даже някои части от него. Каквито интереси имат също така лицата Илия Илиев, Петко Петков, Христо Христов, Коста Костов.
Пък сочат тебе?
А не Кияко, от Люлин четри.