Първата дама се засегна от майтапчийски профил във Фейсбук

OFFNews 11 юли 2017 в 11:32 17345 7

Първата дама се засегна от майтапчийски профил във Фейсбук

Съпругата на президента Десислава Радева коментира в профила си във Фейсбук създаването на група, наречена "Първата дама". В нея авторите на постовете пишат от името на Радева, което очевидно не се е харесало на съпругата на президента. За това тя предупреждава приятелите си, че профилът не се поддържа от нея. 

В същото време Радева изразява и недоволство от анонимността на администраторите, към които се обръща с молба поне да сменят профилната снимка на групата, тъй като по този начин манипулират обществото.

Публикуваме целия коментар на Десислава Радева:

Майко мила! Както би възкликнала моя тежка "фенка". За тази страница разбрах наскоро. Лошо няма! Това е хубавото на демокрацията - изразяваш свое мнение, нехаресване, иронизираш.

Проблемът е, когато го правиш анонимно. От страх ли, от дребнодушие, от желание да се подиграеш, примесено с нежелание да погледнеш в самия себе си. Щото е по-лесно.

Мишкуването ни завладява - бързо или бавно е без значение. Важното е, че ни завладява повсеместно и се иска вътрешна сила да не му се поддадеш.

Въпросната страница няма нищо общо с мен ... Затова, админи, моля, поне не ползвайте профилната ми снимка за вашия шарж или каквото там е, защото това си е чиста проба манипулация. Продължавайте в същия дух, имате някои доста смешни постове.
А иначе - бих се притеснила, ако ме харесват всички. Бъдете здрави! (Сега поне лайковете ви ще се увеличат ;) Про боно, щото съм ларж).

В последния пост в групата "Първата дама" е публикуван коментар от името на Радева по повод събарянето на паметника "1300 години България".

Напоследък наблюдавам страстите покрай събарянето на паметника "1300 години България". Аз разбирам и едните, и другите - историята трябва да се пази и почита, имам и много приятели сред интелектуалците, които се борят за запазването му... но в този си вид е страшно грозен, това ли искаме да покажем от България на света? Предстои ни председателство на ЕС, ще сме във фокуса на световните медии, мен ще ме е срам да ме питат другите първи дами какво е това нещо! Та, нека уважаваме институциите - общината има решение за премахване, ами да го махат! Пък статуите да преместят и съхранят. Така хем вълкът сит, хем агнето цяло, а и ще може да се сложи нещо по-кокетно на центъра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

6

dimostoev

11.07 2017 в 14:31

Ако ще да става въпрос и за това с какви обувки е била днес, на някои болни мозъци все ще им се привиждат евразийски съюзи. Това в друга държава щеше да бъде затворено, а авторите на страницата щяха дълго да обясняват дали наистина е направено с цел ирония. Ама тук сме си все демократи и можем да си правим всичко... докато не се случи на нас. Тогава ревът е кански.

12392

5

мгергов

11.07 2017 в 14:23

Леле! А колко още години има да се излага тазииии....

14355

4

neverland

11.07 2017 в 13:30

Доста разговорно и сленг звучи, но това явно е търсен ефект, за да се покаже "колко сме близко до вас и колко много ви разбираме". Определено текстът е плод на някой млад и напорист активист, на който са му дадени насоките на писане и накрая му е казано "добре е, пускай го".

12124

1

Калина

11.07 2017 в 12:34

Госпожо, идете на курс по български език, явно не сте си доучила. Не се казва "щото", а "защото".