Паргов пита Фандъкова защо не се обезпаразитяват градинките

OFFNews Последна промяна на 02 май 2017 в 11:10 2015 0

Настоявам кметът на София Йорданка Фандъкова да обясни защо тази година се бави обезпаразитяването на зелените площи. 

Това заяви председателят на групата на "БСП Лява България" в СОС Калоян Паргов, който е и лидер на столичните социалисти. Той обясни, че през изминалите три почивни дни е получил редица сигнали от разтревожени граждани от крайните квартали, които са притеснени от плъзнали кърлежи в тревните площи на градинките и парковете.

Сигналите, които получих, са от районите "Връбница" и "Надежда", за които аз отговарям като общински съветник от групата на БСП, обясни Калоян Паргов. Хората са притеснени, тъй като тревните площи не са окосени и още по-лошо - не са обезпаразитени, в резултат на което масово са плъзнали кърлежи. Гражданите ми обясниха, че в последните 10 дни са подавали сигнали в районните администрации и са настоявали да бъдат взети мерки, но никой не им е обърнал внимание. Затова настоявам кметът на София по най-бързия начин да обясни какво става - проблем с обществените поръчки за косенето на тревата и за обезпаразитяването на зелените площи в кварталите ли има или причината е друга, пита Паргов. 

Според него за пореден път се оказва, че крайните квартали на София са напълно забравени от управлаващите в Столична община. Проблемът с кърлежите е много сериозен и очаквам още тази седмица решение за обезпаразитяването на зелените площи, което по традиция правим всяка година. И то във всички квартали на София, без значение колко в периферията се намират.