Quantcast

Падналият асансьор е изправен, загиналият отворил вратата с отвертка

OFFNews Последна промяна на 17 януари 2015 в 11:23 13429 16

Причината за падането на асансьор в столичния квартал „Сердика“ е „нерегламентирана намеса от неоторизирано лице“. Това обявиха инспекторите от Държаната агенция за метрологичен и технически контрол, които направиха оглед на съоръжението.

70-годишен мъж загина вчера, след като падна в асансьорна шахта в блок 21 на ул. „Охридско езеро“ в София.
Мъжът е паднал в шахтата, след като е отворил сам вратата с отвертка.

Според съседите починалият мъж е бил инженер и през годините многократно е правил подобни интервенции по асансьора.

Проверката на инспекторите на Агенцията е показала, че възрастният мъж многократно е слизал и се е качвал по специално пригоден от него „мост“ в шахтата. За това свидетелстват следите от масло, оставени по вратата на асансьора и площадката. Мъжът вероятно е правил опит да затвори вратата отвътре.

За поддръжката на асансьора се грижи фирма “Асансьор МБ 97”, а за надзора “НБ Лифт контрол”, обясняват от Агенцията, като допълват, че живеещите в блока не са имали оплаквания до момента.

Окончателният доклад по случая ще бъде готов в понеделник. Тепърва ще се установяват мотивите и причините, довели до случилото се.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.01 2015 в 10:28

Този е умрял по цигански- т.е. секунди след произнасянето на репликата "Глей сега кво прая"...

17.01 2015 в 20:17

1_11...Отговарям веднага.Шахтовите врати се заключват механически и електрически.Тъй като човека е имал технически познания си е отварял вратите редовно и заради типични за българина чувства се е опитал да прави нещо,само той си знае,какво.За да знаеш повредата на асансьора трябва да имаш достъп до сервизното помещение...тоест човека си е вдигал аднеранлина на стари години...с отваряне на шахтова врата няма как да оправиш асансьор освен, ако не си техник и не знаеш точно какво правиш...както и да е.Българина е специалист по всичко.1 11 - какво общо има изправно съоражение с това,че при външна намеса някой отваря неправомерно врата,която служи за блокировка,тоест да стопира движението на кабината,когато е на етаж...Информация относно асансьорите има много...предполагам търсачката не е проблем.

17.01 2015 в 18:45

Лъжи! Живея в блока. Всеки месец имаме проблеми с асансьорите, понякога и по два пъти на месец. Толкова е често, че вече не ми прави впечатление, че някой асансьор (от двата) не работи. Загиналият живееше на 15-тия етаж, съответно за него стълбите не са вариант. И при толкова чести аварии, напълно го разбирам да се опита сам да отстрани проблема, вместо всеки път да чака техници и да ползва стълбите.

17.01 2015 в 16:56

В случая може да е бил наред асансьорът,но десетки хиляди не са.Неолиберастията ни докара дотук, техници да си затварят очите, за пари естествено.

17.01 2015 в 16:50

Толкова противоречива и пълна с отявлени глупости статия, виждам за първи път тук.Ако нямате инженер, поне техник си намерете, да прочете писанията преди да публикувате.

17.01 2015 в 16:12

Омръзна ми от мними инженерчета, специалисти по всичко!!! Маринков, сега е момента да напомните на обществеността за 80-те хиляди опасни асансьора и да се опиташ да пласираш някоя друга испанска каруца !!!R

17.01 2015 в 14:15

Седял си така изправен па се килнал.. и паднал. После некой дошъл та го изправил :))))))

17.01 2015 в 13:34

добре де помогнете ми да разбера нещо, значи е опитвал да затвори вратата отвътре докато асансьора е бил на друг етаж и е бил във въздуха или върху някаква стълба, а след това и асансьора е паднал докато е бил напълно изправен и след като е паднал пак е бил напълно изправен.

17.01 2015 в 13:24

Офци, да ви имам грамотните писачи.
Асансьор НЕ Е ПАДАЛ. Паднал е човек в шахтата на асансьора.
Паднал е, защото вратата се е отворила, докато кабината е била на друг етаж. Как и защо я е отворил е съвсем различен въпрос.

17.01 2015 в 12:28

ЗАЩО ДРАСКАЧИТЕ НА СТАТИИ НЕ СИ ПИШАТ ИМЕНАТА ОТДОЛУ ... ДА ВИЖДАМЕ КОИ СА НЕГРАМОТНИЦИТЕ, ЩОТО МОЖЕ БИ ИМА И ГРАМОТНИ