Откриха първия модулен паркинг в България

OFFNews 10 януари 2020 в 14:49 5016 0

Снимка БНР

Областния управител на Пловдив Дани Каназирева и рали шампионът Костадин Щерев откриха първия модулен паркинг в България, предаде БНР.

Подобни съоръжения са изградени в Япония и САЩ от десетилетия, посочи Щерев, един от собствениците на съоръжението. Паркингът се намира до Сточна гара в града, изграден е изцяло от метални модули на седем етажа. Капацитетът му е 15 автомобила, но при интерес може да бъде разширен с още нива и модули на ширина. 

Щерев е категоричен, че такова съоръжение би улеснило паркирането и у нас. Той подчерта, че паркингът е напълно подвижен и се сглобява за 20 дни. 

Конструкцията е роботоризирана, работи 24 часа, има охрана и видеонаблюдение, както и издържа на бури и силен вятър. "Когато има модулен автоматичен паркинг, клиентът спира на обозначеното място за паркиране, слиза от автомобила, заключва го и той се прибира на място, така че да е защитен и да не пречи на никого. Няма маневри, няма случай някой да е спрял накриво. Автомобилът се прибира автоматично - самата машина определя дължината и височината на колата и я прибира на точно определено място“, обясни Щерев и допълни, че цената на този вид паркинг не е по-различна от на всички останали. 

Зам.-кметът на район "Централен" Тошо Пашов съобщи, че вече се обмислят шест места в района, където биха могли да се поставят такива паркинги. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови