Quantcast

Откриха нелегални подземни бензинови колонки в София

OFFNews Последна промяна на 13 декември 2014 в 12:05 11047 4

Два нелегални подземни резервоара с 4 тона дизел и нелегална бензиноколонка, свързана с тях, разкри мобилна митническа група в бензиностанция в центъра на София вчера, съобщиха от Агенция "Митници".

След анализ на риска и извършени оперативни действия, служители от мобилните митнически групи от Дирекция „Митническо разузнаване и разследване" проверяват две бензиностанции в София, едно от които в широкия център на столицата.

Извършена е проверка съвместно с органите на НАП, които правят контролна покупка на гориво, при която не е издаден касов бон. Установява се, че едната бензиноколонка е нелегална - нелицензирана, нерегистрирана и не е свързана с НАП.

Другите две колонки са редовни и свързани с надземни резервоари, пълни с легално гориво със заплатен акциз. Митническите служители установяват, че нелегалната бензиноколонка е свързана с два подземни резервоара, разположени под бензиностанцията. В тях към момента на проверката се съдържат общо 4 тона дизелово гориво без документи.

Над половин милион литра горива са задържали митническите органи от началото на 2014 г. Това количество е два и половина пъти повече от задържаното през миналата 2013 г.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.12 2014 в 21:38

Това да не би "случайно" да е гориво от Лукойл, въпреки "строгият" контрол? Да не би да е отклонено количество от износ на Лукойл, за което му е върнато ДДС и не плаща акциз? Ама нищо, нали и без това Лукойл 10 години вече работи без печалба???

13.12 2014 в 19:15

Homо що ме псуваш на майка внимавай. Аз съм българин и какво?

13.12 2014 в 14:05

Не, с обикновенни джипове, тоя отбор няма Урал. Имахме две Виетнамки, ама остана само едната. Другата се разпадна току на границата. Едни други приятели имат, но обикновенно гонят Камазовете. Не им харесват колкото Уралите, но са по-бързи, и взе да ги прихваща ралито. Съдба.
Да, нормално. Въпрос на възможности. Ти не го можеш - не те и канят.

13.12 2014 в 13:03

Путин им го е дал.
Ебати клоуните. Когато карах последния път прилично, за десет дни отидоха 6 тона бензин. А беше разходка, не истинска работа.