Откриха нелегални подземни бензинови колонки в София

OFFNews 13 декември 2014 в 12:05 11777 4

Два нелегални подземни резервоара с 4 тона дизел и нелегална бензиноколонка, свързана с тях, разкри мобилна митническа група в бензиностанция в центъра на София вчера, съобщиха от Агенция "Митници".

След анализ на риска и извършени оперативни действия, служители от мобилните митнически групи от Дирекция „Митническо разузнаване и разследване" проверяват две бензиностанции в София, едно от които в широкия център на столицата.

Извършена е проверка съвместно с органите на НАП, които правят контролна покупка на гориво, при която не е издаден касов бон. Установява се, че едната бензиноколонка е нелегална - нелицензирана, нерегистрирана и не е свързана с НАП.

Другите две колонки са редовни и свързани с надземни резервоари, пълни с легално гориво със заплатен акциз. Митническите служители установяват, че нелегалната бензиноколонка е свързана с два подземни резервоара, разположени под бензиностанцията. В тях към момента на проверката се съдържат общо 4 тона дизелово гориво без документи.

Над половин милион литра горива са задържали митническите органи от началото на 2014 г. Това количество е два и половина пъти повече от задържаното през миналата 2013 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews