Оцелял от ферибота българин: Чувствам се в рая, защото дойдох от ада

OFFNews 30 декември 2014 в 13:12 5440 3

Снимка Ройтерс

"Сега се чувствам в рая, защото дойдох от ада." Така спасеният от горящия ферибот "Норман Атлантик" българинът Галин Хайтов описа чувствата си след инцидента пред Дарик радио. Той благодари на Господ, че е останал жив.

Галин разказа, че паниката на горящия кораб е била огромна. "Видях в очите на хората не страх, а уплаха за живота им. Защото уплахата е друго, ти умираш."

Българинът е в болница в Италия. "Чувствам се прекрасно, въпреки че всичко ме боли и имам счупена ръка и натъртени места."

Хайтов се вози с тези кораби вече 8 години и всяка седмица пътува за Италия.

„С другия българин - Красимир, се запознахме отначало съвсем случайно на кораба. Вечеряхме там и той каза, че отива да ляга в колата, защото нямаше каюти. Аз също си легнах в моята кола. Когато се събудихме, целият кораб гореше. Тръгнало от долния етаж, от тировете. Всички гуми гърмяха. А ние си спим. Но понеже познавам кораба и по усет, покрай колите стигнахме до стълбищата. Обувките ни се стопиха", разказа Хайтов.

Вчера му се обадил посланикът от България и го уведомил, че няма документи.

"Всичко ми изгоря, колата също. Нямам и пари. Искам само да се върна в България. Всички познати и приятели да знаят, че съм добре и съм в рая", каза оцелелият българин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!