Всички българи на борда на злополучния ферибот са спасени

Ивайло Анев 29 декември 2014 в 19:46 3780 0

Всички българи, пътували на борда на ферибота “Норман Атлантик” са спасени, съобщиха от министерството на външните работи.

От съобщението става ясно, че сред загиналите при инцидента няма български граждани. 

Освен първоначално обявените девет имена от списъка с пасажерите, предоставен от Министерството на външните работи на Гърция, днес бе получена информация, че още двама български граждани - Виолета Папарева и Димитър Дечев, също са на борда на ферибота.

Спасяването на седем от 11-те българи е официално потвърдено от италианските власти, а за останалите четирима са съобщили самите пътници. Седмото потвърдено име е на М. Мусавитски, който е настанен в болницата в Лече. Галин Хайтов се намира в болницата в Бриндизи. Всички са в добро общо състояние.

Междувременно стана ясно, че броят на загиналите при пожара е достигнал осем души, а 427 души са спасени, включително 56 членове на екипажа. Това обяви италианският министър на транспорта Маурицио Лупи.

Същевременно гръцката брегова охрана заяви, че съдбата на 38 души все още е неизвестна.

В момента спасители претърсват ферибота, който бе обхванат от пожар в Адриатическо море. По-рано днес бяха
евакуирани пътниците и членовете на екипажа.

АП уточнява, че в оригиналния списък на пътуващите на борда на кораба фигурират 478 души, включително пътници и екипаж.

Лупи заяви, че е рано да се спекулира дали има все още липсващи хора, но е възможно да има лица, които са си запазили място на ферибота, но не са били на борда. Той каза, че властите сравняват списъка с имената на 427-те спасени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови