Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Осиновиха бездомното куче, което ''посрещна'' депутатите при откриването на 48-ото Народно събрание

OFFNews 26 октомври 2022 в 10:23 2020 1

кучето и новият му собственик

Снимка Facebook/Petar Iliev

Новият собственик на кучето

Кучето, което отне част от вниманието при започването на 48-ото Народно събрание, вече е осиновено, предаде Нова ТВ. Фернанда, както я е нарекъл новият й собственик, се превърна в хит в социалните мрежи, след като посрещна депутатите на червения килим при откриването на парламента.

Според стотици потребители в социалните мрежи безспорната кандидатура за председател на НС беше на бездомното куче, което гордо дефилира пред парламента в деня на сформирането му.

Кучето позира пред фоторепортерите е истинската звезда, а във фейсбук се появиха колажи как миловидното четириного е на председателската банка. Според потребителите Фернанда е 241-вият народен представител.

Дни наред местонахождението на бездомното куче се съобщаваше в социалните мрежи. То беше видяно пред дискотека в Студентски град, пред входа на УНСС и в автобус №280. Последно е видяно в понеделник вечерта в кв. "Малинова долина". Открива го Петър, който казва, че кучето само избрало името си.

"Извиках й различни имена и като казах "Фернанда", тя се обърна и тръгна към мен. Ако не беше пожелала да влезе в дома ми сама, аз нямаше да я накарам насила", обясни още той. 

Кучето ще бъде прегледано от ветеринар, който да провери здравословното му състояние. Скоро ще има и кучешки паспорт, а марката с номер на ухото й ще бъде свалена.

За следващите избори Петър е ще подаде кандидатурата на Фернанда за народен представител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews