Оперната прима Соня Йончева е новият посланик на УНИЦЕФ в България

OFFNews 03 ноември 2021 в 12:12 1031 0

Снимка Архив

Международно известната българска оперна певица Соня Йончева е новият национален посланик на добра воля на Детския фонд на обединените нации (УНИЦЕФ) в България.

Тя ще бъде застъпник за правата на децата, включително правото на здравеопазване, образование, равенство, закрила, и ще насърчава социалните промени и участието на децата в изграждането на тяхното мечтано бъдеще, съобщиха от УНИЦЕФ, предаде БТА.

"Подкрепата за УНИЦЕФ в България е много важна за мен. УНИЦЕФ дава глас на децата и създава по-добър свят, в който те могат да се развиват и да реализират собствения си потенциал. Да можеш да помогнеш и да си част от тази кауза е прекрасно. Аз съм израснала в България, стремейки се да стана оперна певица, и изпитвам силна лична ангажираност към децата в родината си", заяви Соня Йончева.

Тя каза още, че би искала да покаже на децата, че мечтите наистина могат да се сбъднат, ако вярват в тях и ако следват пътя си непрекъснато.

Оперната певица се присъединява към усилията на УНИЦЕФ България да повиши осведомеността за значението на образованието и в подкрепа на психичното здраве на децата и младежите.

Особено във времената на безпрецедентна криза и глобална пандемия, изкуството и музиката предлагат убежище и механизъм за справяне с "новото нормално", посочват от УНИЦЕФ.

"Чрез моето изкуство се надявам да вдъхновя децата и младите хора никога да не губят гласа си, да станат по-силни и да подкрепят промяната на света, в който искаме да живеем", каза оперната певица. 

От днес Йончева поема официалната си нова роля като национален посланик на УНИЦЕФ в България и заема място сред видни личности, които допринасят за мисията на УНИЦЕФ да промени живота на децата.

Соня Йончева се присъединява към другите националните посланици на добра воля на УНИЦЕФ в България - актрисата Елена Петрова и поп певецът Владимир Ампов - Графа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови