Опасно студено днес с максимални температури под 0°

OFFNews 08 февруари 2023 в 00:54 1389 0

Зима

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Зима

Потенциално опасно заради студа ще е времето днес. НИМХ обяви жълт код за 25 области на страната от общо 28-те за днес, 8 февруари.

Максималните температури в повечето райони ще са под 0°, а в областите Благоевград, Перник и Кюстендил ще има минимални под минус 10°.

Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца - ще продължи да се повишава.

През нощта срещу 8-ми от север-североизток облачността ще се увеличава и над по-голямата част от страната ще е значителна. На отделни места, главно в източната половина от страната, ще превалява слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Минималните температури ще се понижат още и ще са предимно между минус 9° и минус 4°, в София - около минус 7°.

През деня ще се задържи предимно облачно и на места в Североизточна, Централна Северна България и планинските райони ще превали сняг. По-значителни разкъсвания на облачността до предимно слънчево ще има в Югозападна България. Ще духа до умерен, в Източна България - временно силен вятър от север-североизток.

Максималните температури ще са отрицателни в по-голямата част от страната - между минус 1° и 4°, в София - около минус 1°. По-ниски, до минус 4°, ще са в Североизточна България.

Над планините облачността ще бъде значителна и на много места ще има превалявания от сняг, по-значителни в Централна Стара планина. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 7°, на 2000 метра - около минус 14°.

По Черноморието ще бъде ветровито с умерен и силен вятър от север-североизток. Ще бъде предимно облачно и на отделни места ще превали слаб сняг. Максималните температури ще са 1°-2°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 34 мин. и залязва в 17 ч. и 47 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 13 мин.

Луната в София залязва в 9 ч. и 4 мин. и изгрява в 20 ч. и 29 мин. Фаза на луната: три дни след пълнолуние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови