Опасни тополи заплашват колите по Ботевградско шосе

Последна промяна на 17 март 2016 в 08:28 2139 2

Снимка Архив

Опасни тополи заплашват колите по столичното "Ботевградско шосе". Около 120 дървета застрашават трафика. 

От столичния район „Кремиковци”, където се намират тополите, заявяват, че вече 10 години водят кореспонденция за решаване на проблема. „В момента подготвяме ново писмо, което ще бъде изпратено на шефа на АПИ, с което отново да им напомним, че тези дървета са изключително опасни”, обясняват от общината пред Нова тв.

Дирекция „Зелени системи” към Столична община е издала заповед към Областно пътно управление – София да изреже 37 дървета по трасето, както и да окастри и оформи още 79 тополи. От столичното поделение на АПИ пък настояват за експертна оценка и разрешение за премахване на маркираните дървета. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.03 2016 в 10:08

1. Снимката е от 2015
2. Снимката ВЪОБЕЩЕ НЕ Е ОТ София
3. Падналото дърво дори не е топола
4. По цялото Ботовградско шосе, булеварда де, от гара Подуяне до отатък околовръстно, до "Шел" и "Джъмбо" има цифром и словом 6, шест! тополи.

Всъщност тополите започват след Шел по стария път, към Долни Богров. Незнайно защо водещо се в рамките на града и обозначено като "Бул. Ботевградско шосе"... може би да могат шопланистанците да ходят до родните си къщи без да плащат винетка? :)

Тополите започват от тук:

https://goo.gl/maps/ujozVaeXSER2


Какво Ботевградско, какви 5 лв?!

17.03 2016 в 09:58

Оправдавате се за да ги изсечете, но природата си го връща. 2009 или 2010 в пустинята Хаити имаше унищожително земетресение, на същия остров Доминиканската република не беше засегната, но там и природата е пощадена от хората...ако щете