Ексклузивно Нинова: БСП ще преговаря за нов кабинет, ако премиер не е Кирил Петков

Омбудсманът и БПЦ организират боядисване на яйца на пл. Св. Неделя

OFFNews Последна промяна на 25 април 2019 в 06:23 1008 0

Омбудсманът Мая Манолова и БПЦ организират днес боядисване на 1000 великденски яйца на столичния пл. "Св. Неделя". Да се включат са поканени над 200 деца от 4 столични детски градини и 8 училища. 

Събитието е част от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която се организира от омбудсмана за четвърта поредна година в подкрепа на българските пенсионери. Боите, с които ще се изпишат яйцата, са дарение за каузата „Спаси икона“, чрез която малчугани от неделните училища помагат на свои онкоболни връстници.

В 11.30 часа от храм „Св. Неделя“ с благословението на белоградчишкия епископ Поликарп ще потегли литийно шествие, водено от свещенослужители на Софийската епархия, в което учениците ще отнесат шарените яйца в социалната кухня в двора на столичния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ на ул. „Георг Вашингтон“ № 47.

Там великденските яйца ще бъдат раздадени на социално слабите и възрастни хора. Социалната кухня, инициирана от институцията на омбудсмана, стартира на 17 декември 2018 г. с благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит и с подкрепата на БЧК, БАБХ, големите търговски вериги, различни дарители, производители и много доброволци. Всеки делничен ден в нея се хранят безвъзмездно с топъл обяд между 500 и 1 000 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови