Шествие на студенти и преподаватели за Деня на будителите

Мая Младенова Последна промяна на 01 ноември 2013 в 07:43 3955 3

Студенти в окупираната 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет (СУ). Снимка: Александра Маркарян
Студенти в окупираната 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет (СУ). Снимка: Александра Маркарян

 

Протестно шествие на студенти и преподаватели от няколко университета ще се състои днес в центъра на столицата по повод Деня на народните будители.

OFFNews ще излъчи на живо шествието.

То ще тръгне в 11 ч от стълбите пред централния вход на Ректората на СУ, ще премине през Народната библиотека и ще завърши пред Народното събрание. Идеята за него бе на преподаватели, които подкрепят "Ранобудните студенти".

Преподавателите поканиха всички студенти и свои колеги да се присъединят. Над 400 преподаватели от различни университети вече сложиха подписите си под петиция в подкрепа на протеста на студентите.

За същия час, но от площада пред "Ал. Невски", е планирано и контра-шествие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.11 2013 в 10:34

Какъв е резултатът в играта на лошите срещу българското общество до тук:

1:0 след спечелването на изборите от Цацаров и цацаратурата в полза на БСП, ДПС и Атака.

2:0 след съставянето марионетно на диктатора Путин правителство на абсолютната смърт за българската нация с гласовете на фашизоиди.

3:0 след спасяването на комунистите от протестите с медийното коронясване за водачи на протестите на хората на Костов.

4:0 след всичките измами за "Белене". В МС е започнал процес за прехвърляне на активи на НЕК към други дружества, което е било изрично предупредено да не се прави, защото ще бъде повод за загуба на арбитражното дело и решение от съда парите да бъдат платени от българското правителство или казано просто - от всички нас. Някакви си 1 милиард и 440 милиона евро без лихви. За саботажа на делото и молбите от адвокатите към българската страна да спре да го прави, няма нужда и да говоря.

5:0 след престъплението извършено вчера наречено "Южен поток", което даде началото на ликвидирането на суверенитета на българската газопреносна мрежа, загуби на милиарди от това, ликвидиране на всяка възможност за друг доставчик на природен газ и накрая върху всичко това, като за гавра с поробено общество и "раздуване" на разходите с 2 милиарда евро.

Не знам какво да кажа повече. Срам ме е. Наистина ме е срам, че сме толкова пропаднали и хората с позиция срещу всичко това сме толкова малко...

01.11 2013 в 10:32

Егати цирковете стават в България! Две икономически и политически кръга си правят протести и контрапротести!

01.11 2013 в 09:16

Батко, само не знам как можеш да отидеш на каквато и да е контра точно днес, бе.. Студентите и преподавателите се събират пред библиотеката първо, а тия ще ми ходят зад А. Невски, че да покажат колко са недоволни от това. Малки и жалки..
 
X