Облаци на Запад, слънце по Черноморието

OFFNews 25 септември 2023 в 06:33 807 0

Балчик

Снимка БГНЕС

Прогноза за времето

Над източната половина от страната ще е предимно слънчево. На запад облачността ще е значителна, но само на отделни места в планинските райони ще превали краткотрайно, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 25°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, на север - около 4 бала.

Над масивите от Западна България облачността ще е значителна, но само на отделни места ще има валежи от дъжд. На изток ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 12°.

Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността над планинските райони, но валежи не се очакват. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Източна България - силен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 24° и 29°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки