Ексклузивно БСП реши: Нинова беше дотук, няма право да се кандидатира за лидер

Онлайн банкиране без такси? Вече е възможно с мобилно приложение от ново поколение

Как да управляваме личните финанси, да спестяваме или да използваме кредитна услуга, така че да не пострада бюджетът ни? Подходът на tbi bank е ориентиран изцяло към потребителя

Искра Ангелова 28 юни 2024 в 11:10 5508 1

Елена Кънева и Искра Ангелова в подкаста на OFFNews

Имате банкова сметка от години, но мобилното приложение на банката ви е мудно, трудно за опериране или просто не работи добре? Нямате банкова сметка, защото не вярвате в банковата ситема и не искате да плащате за всяка транзакция?

Пазарувате постоянно онлайн, но множеството стъпки ви объркват и губят от времето ви? Искате да имате кредитна карта, но лихвите ви се струват непосилни? Ако всичко това се отнася до вас - вече има решение в едно просто приложение, на един клик разстояние. За него разказа Елена Кънева, ръководител на продуктовия маркетинг на tbi bank.

Елена Кънева подчертава ангажимента на банката към безплатните услуги и лесния дигитален достъп до банковите операции. Тя дава много добри примери и съвети как да управляваме личните си финанси, да спестяваме или да използваме кредитна услуга, така че да не пострада бюджетът ни.

В подкаста на OFFNews водещата Искра Ангелова и Елена Кънева разговарят за изцяло иновативния подход на банката към финансовите услуги в България.

Прекъсване на традиционните банкови практики

Разговорът започва с актуален въпрос за банковите такси, тема от значителен интерес за много българи. В страна, където икономическите условия и жизненият стандарт все още са предизвикателство за голяма част от населението, банковите такси могат да бъдат нежелана тежест.

Елена Кънева обясни, че tbi bank цели да наруши традиционните банкови практики, предлагайки изцяло различен подход към таксите. За разлика от много други банки на българския пазар, които постепенно увеличават таксите за всяка транзакция, tbi bank предоставя банков пакет, който е изцяло безплатен. Независимо дали става въпрос за извършване на преводи, плащане на сметки или обмяна на валута, клиентите на tbi bank не заплащат никакви такси чрез мобилното приложение на банката.

„Решихме да покрием нашите оперативни разходи сами,“ отбеляза Елена Кънева. Тази стратегия не само облекчава финансовия товар към клиентите, но и насърчава прехода към дигиталното банкиране.

Дигиталната трансформация

Разработването на приложението е предшествано от обширни пазарни изследвания и обратна връзка от клиенти.

„Нашият продукт е проектиран да решава конкретни проблеми за клиента. Ако не го прави, няма да успее в дългосрочен план,“ подчерта Кънева. Този подход, насочен към клиента, позволява на tbi bank бързо да пусне цялостен пакет от услуги, съобразени с нуждите на българските потребители.

Каква е разликата с традиционните банкови приложения

Традиционните банкови приложения често са свързани с тромави процеси, които могат да отблъснат потребителите. За използването на някои функции в много от мобилните банкови приложения може дори да се наложи да посетите физически клон. Подобни препятствия са особено неудобни в дигиталната епоха, където онлайн пазаруването и бързите транзакции са норма, посочи Искра Ангелова.

Мобилното приложение на tbi bank опростява процесите – от регистрацията, през плащанията, до финансирането на потребителските нужди – всичко става с няколко клика и изцяло дигитално, без да се налага посещение в банков офис. Този фокус върху лесната употреба, без това да става за сметка на сигурността, осигурява на клиентите на tbi bank удобно управление на личните финанси, разказа Елена Кънева

Поглед напред

Иновативният подход на tbi bank дава приоритет на нуждите на клиентите и премахва финансовите бариери. Банката не само подобрява банковото изживяване, но и играе важна роля в насърчаването на дигиталната трансформация на банкирането в България.

В пазар, често критикуван за високите си такси и тромавите процеси, стратегията на tbi bank представлява значителна промяна към по-достъпно и лесно за ползване банкиране. Както подчерта Елена Кънева, крайната цел на банката е да предостави най-доброто мобилно банково изживяване на пазара, правейки управлението на финансите по-просто и по-достъпно за всички.

За повече информация относно предложенията на tbi bank, слушайте пълния епизод на подкаста на OFFNews.

    Искра Ангелова

    Искра Ангелова е филолог, актриса и журналист, завършила е телевизионна журналистика в САЩ. Фулбрайтов специализант и дългогодишен продуцент, главен редактор и водещ на телевизионни авторски формати по трите национални телевизии. 14 години е водещ на културното токшоу по БНТ “Нощни птици”. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    11024

    1

    Комита

    28.06 2024 в 12:38

    Предполагам какво ще се случи с коментара ми, но е коректно да споменем реда в матрьошката: tbi < 4Finance < Вера Бойко

    Последната е майка (матрёшка) на ето този честен предприемач и self-made милиардер от блатата:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Oleg_Boyko
     
    X

    Цветан Цветанов за Брендо, Алексей Петров и Бойко Борисов