Христо Иванов в подкаста на OFFNews: Тази кампания е мръсна, защото залогът е огромен (видео)

OFFNews 05 юни 2024 в 17:09 6392 24

Христов Иванов гостува в подкаста на OFFNews

Спрямо нас се прилага очевидна стратегия на изтощение, всички са срещу нас. Тази кампания е мръсна, защото залогът е огромен. Много им е важно демократичната общност да бъде извадена от политическото уравнение, за да може страната да бъде въвлечена геополитически в тъмното ъгълче.

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в подкаста на OFFNews.

Всеки път, когато Путин прибегне до шантаж, въпросът за сигурността възниква във всяка кухня, всеки хол. Това засяга всички избиратели. Предстоят трудни времена, те ще изискват определена саможертва в цяла Европа. Геополитическата ситуация през следващите месеци ще става по-тежка. Ние сме на ръба на войната - изобщо като цивилизация, заяви Иванов.

Борисов отново иска да е премиер - това означава репресия и мачкане

Борисов иска управление с Делян, Борисов отново иска да е премиер. Ние знаем, че това означава репресия и мачкане. Борисов подготвя почвата, че парите отново ще бъдат изсмукани и прибрани в багажника на джипката. ГЕРБ искат да си върнат модела, заяви Иванов.

Всички са срещу нас по време на тази кампания. Ако ние до такава степен сме предали нашата кауза, толкова сме ги легитимирали, до такава степен сме им били удобни, защо е това? - попита той.

След изборите няма никакви опции да подкрепим връщане на Борисов като премиер и Пеевски да е овластен, каза съпредседателят на "Демократична България".

Фон дер Лайен и Вебер подкрепиха кампанията на "Възраждане"

По повод идването в България на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и лидера на Европейската народна партия Манфред Вебер, за да дадат подкрепа на ГЕРБ, Христо Иванов коментира:

"Идват там, където ще има повече гласове - нелицеприятен realpolitik. Фон дер Лайен и Вебер проявиха цинично късогледство. Може би някой си е мислил, че те ще подкрепят кампанията на ГЕРБ, аз ви казвам, че те най-вече подкрепиха кампанията на "Възраждане" в България."

Виждал съм Пеевски на четири крака

Делян Пеевски ще продължи да ме клепа. По една много проста причина: Пеевски знае, че аз го виждал наистина на четири крака - да се моли на всеки, за когото си представя, че има каквото и да било общо с Америка или може да каже добра дума пред американците. Някой ден ще ги разправям тези неща, заяви Иванов.

Пеевски правеше всичко възможно да се подмаже на Америка - косвено, пряко, по всякакъв начин. Аз съм сред хората, които бяха свидетели на тези негови усилия. Това му коства повече, отколкото той си представяше. Не си представяше, че всъщност измененията в Конституцията ще доведат до такова разместване. Въпросът е дали ще имаме сила да го довършим. Той неслучайно каза, че няма да даде да се разбутва съдебната власт. Той няма да ми го прости това нещо, тъй като се почувства използван и излъган. Естествено, че ще ме плюе, каза съпредседателят на "Демократична България".

 

Абонирайте се за канала ни в YouTube

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    11920

    28

    Buriata

    09.06 2024 в 12:42

    Този всеки ден си мени мнението. До онзи ден превъзнасяше Слави и партията му и се вричаше в безусловна подкрепа на предложено от тях правителство. Днес вече нещо се промениха нещата и му излиза на въпреки. Явно се е надявал и той на някой пост, ама не са му се случили нещата.

    2550

    27

    alfakentavur

    08.06 2024 в 17:28

    Правителството на Денков прекрати гълъбарниците преди всичко.
    За цели 9 месеца.
    Трябва грам мозък да нямаш, за да твърдиш, че само промяната на конституцията ги е прекратила.
    Ако нямаше правителство на Денков и парламентът няаше да работи толкова дълго, че да направи промяната.
    Куку!

    405

    26

    Telluris Malus

    08.06 2024 в 16:23

    Христо, важно е не какво говорят вашите опоненти, а какво мислят избирателите. Това ще го разбереш след утре.

    405

    25

    Telluris Malus

    08.06 2024 в 16:19

    Както вече писах, Конституционната промяна, която прекрати русофилските правителства на хвърчилков, не изискваше зглобка. Но жаждата за власт надделя. Жалък си кентавУр.

    2550

    24

    alfakentavur

    08.06 2024 в 14:23

    Съвсем вярно е - без ПП/ДБ щяхме да имаме още безброй Гълъбарници и не само Резидента, но и правителството да са слуги на Путлер.

    405

    23

    Telluris Malus

    08.06 2024 в 13:42

    Глупости kentavur.

    2550

    22

    alfakentavur

    08.06 2024 в 12:09

    Благодарение на ПП/ДБ 9 месеца живяхме нормално. И се доближихме до Еврозоната. Сега пак ще ни отдалечат от там и от ЕС.
    Второ място в парламента.
    След утре ти ще изчезнеш.

    405

    21

    Telluris Malus

    07.06 2024 в 19:00

    alfakentavur:
    Тебе май много те боли за ППБД? Нищо добро не направиха, така че са си заслужили критиките. И четвъртото място в Парламента. Свиквай.

    1000

    20

    bobisan

    06.06 2024 в 16:34

    Поредна доза празни приказки и лъжи от г-н "съдебна реформа".. Как може този човек да продължава да се вживява като някакъв символ на честност, почтеност, промяна и прочие на фона на всички скандали и глупостите, които сътвори с Конституцията.. В нормална държава ако някой политик беше заснет като него как се качва и слиза от джипа на олигарх, в центъра на София, пред НС - досега да е приключил с политиката.. И едни 15% от гласуващите пак ще си дадат гласа за този тип и останалите от "промяната".. smh

    2550

    19

    alfakentavur

    06.06 2024 в 14:24

    Цъкаш на Манус и виждаш

    Telluris Malus
    създаден на 2024-05-19

    През миналия месец се създадоха не един и два профила, които единствено плюят по ПП/ДБ.
     
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II