БСП реши: Нинова беше дотук, няма право да се кандидатира за лидер

Светослав Метанов 29 юни 2024 в 16:59 4733 2

Корнелия Нинова язди кон
Корнелия Нинова слезе от коня.

Корнелия Петрова Нинова не може да бъде избирана за трети път за лидер на БСП. Това реши Контролната комисия на Столетницата преди минути.

Според позицията на червения орган всеки социалист има право на максимум два ръководни мандата, но не и на трети.

Ръководството на Нинова ще се започмни с факта, че тя успя да намали избирателите на партията от почти милион до 150 000 на последните парламентарни избори, на които Столетницата едва закачи 7 процента от вота на избирателите и то при рекордно ниска активност.

"Всеки социалист, който е бил или е председател на ОбС, РС, ГС, ОблС и на БСП, както и на ОбКК, РКК, ГКК и ОПКК два последователни пълни мандата, вторият от който към началото на отчетно-изборната кампания 2024 г., не може да бъде избиран отново на същата позиция в отчети и избори 2024 г.", реши на свое заседание на Позитано 20 Общопартийната контролна комисия на БСП.

От червената партия уточняват, че решението е взето в условия на наличен кворум и в присъствието на 18 от 31 членове.

"В тази връзка, Корнелия Петрова Нинова има изпълнени два последователни пълни мандата като председател на БСП и не може да бъде избирана отново за председател на БСП. Органът, който ще отговаря за допускане на кандидатите за председател на БСП до участие в пряк вътрешнопартиен избор, няма право да допусне до участие в него Корнелия Петрова Нинова", реши още комисията с пълно единодушие, без гласове „против“ или „въздържал се“, съобщават от пресцентъра на социалистите.

Контролната комисия напомня още, че 2 последователни пълни мандата е императивна норма, при която няма варианти за алтернативно тълкуване и поведение. Решението ще бъде изпратено до всички социалисти в страната, като заедно с мотивите си то е задължително за изпълнение.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    2405

    2

    Козон

    29.06 2024 в 18:53

    Кака Кypнeлия заслужава орден “Стара планина” с макове за успешната си работа по унищожаване на комунистическата партия.

    800

    1

    Контролната комисия реши,но може би греши
    Вижте как стои Другарката на коня черен
    Смела, поглед зъл, в бъдеще вторачен ,тъп и неуверен
    Ще се върна с трактор и редосеялка ,забрадка сива
    Червените редици ще обединя ,партията е жива
    И после хоро на Рилска самодива Ще му друсна там на Бузлуджа ,между мозайка мълчалива

     
    X

    Сръбският филм за България - истини и лъжи