Нова детска градина в София приема 78 деца наесен

OFFNews 30 март 2023 в 08:26 2005 0

Детска градина

Снимка СО/Аделина Анева

Нова детска градина в район "Витоша"

78 деца ще приеме наесен новата 116-а детска градина "Мусала" в столичния район "Витоша". Предстои сградата да бъде въведена в експлоатация, строежът е завършен.

Класирането е през май, а децата ще започнат да посещават детската градина през септември, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта на място.

Новата сграда е за 4 групи, разполага и с физкултурно-музикален салон, а в двора са обособени цветни детски площадки. 

Район "Витоша" е с най-голям недостиг на места в детските градини, именно заради това тук строим най-усилено през последните години. В момента се изгражда нова детска градина и в кв. “Бояна“, обясни Фандъкова. 

Предстои да започне строителство на нова детска градина за 7 групи в кв. "Княжево", както и училище и детска градина в кв. "Манастирски ливади". Очаква се до средата на април да има подписан договор и да започне проектирането на сградата, която ще бъде на терена, предоставен от Фонд „13 века България“, а строителството ще започне през лятото.

В момента на територията на Столична община се изграждат 23 нови сгради на детски градини и до края на годината ще приключи строителството на 17 от тях. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки