Нито една църква не отиде на тържествата за 1000 години Охридска архиепископия

OFFNews 28 май 2018 в 20:42 9861 0

Снимка vlada.mk

Нито една поместна православна църква не изпрати представител на тържествата в Македония за 1000-годишнината от създаването на Охридската архиепископия.

Както беше в миналото, за съжаление така е и днес - който признава Църквата, признава и народа. И който отрича Църквата, отрича и нашия народ и всичко, което е наше, македонско, заяви по време на тържествата Македонският архиепископ Стефан - председател на Светия Синод на МПЦ.

В тържествата за 1000-годишнината на Охридската архиепископия взеха участие президентът на западната ни съседка Георге Иванов и премиерът Зоран Заев.

Както всички поместни православни църкви, и БПЦ получи покана нейни представители да вземат участие в тържествата, но Светият Синод отказа.

На 15 май от пресслужбата на Светия синод на Българската православна църква обявиха, че е взето решение "за отбелязване на 1000-годишнината от основаването на Българската Охридска архиепископия" с отслужване на архиерейска св. Литургия в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" на 10 юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови