Немската гимназия започна първия учебен ден с протест

OFFNews 15 септември 2015 в 09:36 7441 4

Немската гимназия започна първия учебен ден с протест

Снимка bTV

Първият учебен ден за Немска гимназия в София започна с протест. Ученици са недоволни от цялостното управление на гимназията, а конкретният повод е освобождаването на учителя по география Григор Димитров.

Учителят обясни, че е преподавал в продължение на 32 години. По думите му до принудителното му пенсиониране се е стигнало след поправка в Кодекса на труда. Директорката на училището Вера Катранджиева обаче проявила и неуважение спрямо него.

Учениците от своя страна разказаха, че проблемите с директорката са трупани от години. Учениците започнаха подписка, с която настояват за освобождаването ѝ от длъжност.

В отворено писмо до министъра на образованието проф. Тодор Танев, до началника на Регионалния инспекторат по образование - София-град и до медиите, учениците от 91-ва немска гимназия и техни родители, бивши възпитаници на учебното заведение, поясняват, че Кантарджиева не правила никакви реформи, съмняват се в компетентността ѝ и считат, че единственият възможен вариант е тя да се оттегли.

Като факти са посочени липсата на училищно настоятелство, отказ от реализация на извънкласни дейности, принудително отстраняване на доказали се преподаватели, нерегламентирано отсъствие от работа, съмнения относно начина на разпределение на ученическите стипендии и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови