Национална лотария: Всички спечелили от билетите и игрите са напълно реални лица

OFFNews 03 февруари 2020 в 15:47 21885 0

Снимка 7777.bg

Компанията "Ню Геймс" АД - оператор на "Национална лотария" опроверга твърденията на прокуратурата, че част от печелившите са фиктивни.

В изпратена до медиите позиция от "Ню Геймс" коментират, че "всички спечелили от билетите и игрите са напълно реални лица. Това е най-проверяваната тема през годините и при проверките не са констатирани никакви нередности."

От компанията изразяват готовност да съдействат за проверка на всяка една обявена печалба.

"През последните дни целенасочено се обединяват информации в различни медии, касаещи търговската ни дейност, с обвинения към отделни физически лица. Те целят манипулиране на общественото мнение, създаване на негативни нагласи и общо недоверие към бизнеса ни (...) Още от самото създаване на компанията залагаме на пълна прозрачност. С тази цел търсим съгласие от всеки спечелил - да бъде заснет и публикуван на интернет сайта 7777.bg. На него може да бъде открита информация за печелившите участници, размера на печалбите им и игрите, от които са ги спечелили", допълват от Лотарията.

Оттам отричат и твърденията, че имат неплатени държавни такси, като са качили публично търговските си отчети за пет години назад.

"Ню Геймс" обяснява и как се разпределят печалбите в самите билети:

"На гърба на всеки билет на Национална лотария ясно са посочени условията за провеждане на играта, вида, размера и начина на изплащане на печалбите. Билетите се печатат в една от най-големите печатници в света – американската компания „Scientific Games International“. Именно печатниците отговарят за разпределението на печалбите, описани на гърба на билетите. Ние не разполагаме с информация каква сума има в съответния билет при пристигането му в България и дали е печеливш или не."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews