Над 200 хил. автомобила напускат София в последния работен ден

OFFNews 02 март 2016 в 07:33 3834 9

Над 200 хил. автомобила напускат София в последния работен ден

В последния за седмицата работен ден се очаква засилен трафик по пътищата в страната. Близо 200 000 автомобила се очаква да напуснат София днес. 

Очаква се трафикът да бъде натоварен на изходите на столицата в следобедните часове. По изходите - основно на "Ломско шосе", "Цариградско шосе" и "Ботевградско шосе" ще има засилено полицейско присъствие. 

За облекчаване на трафика ще бъде ограничено движението на тежкотоварни камиони днес след 16.00 часа и в последния работен ден - 6 март от 14.00 до 20.00 часа. Забраната важи за основните пътни артерии в страната - автомагистралите и пътищата Видин – Ботевград, Благоевград – ГКПП „Кулата“, Велико Търново – Шумен, Русе - Велико Търново, ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“, Дуранкулак – Варна - Бургас, Околовръстен път София, Симитли - Гоце Делчев, Пловдив - Смолян, Бургас - Царево.

Ще има и масови проверки по пътищата, както и засилено наблюдение за превишаване на скоростта и за шофиране в нетрезво състояние. Ще се правят проверки за винетни стикери, както и за изправността на превозните средства. 

Над 10 000 места допълнително са предвидили автобусните превозвачи за 2 и 3 март, както и за края на почивния период – на 6 март, а в влаковете ще има допълнителни 14 хил. места.

На 3 март по повод тържествата на връх Шипка се забранява транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход. Транзитният трафик ще бъде насочван към Прохода на Републиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!