МВР улесни шофьорите и въведе електронно плащане на глоби

OFFNews 05 октомври 2017 в 12:41 6335 0

МВР улесни шофьорите и въведе електронно плащане на глоби

Проверка и плащания за глоби, наложени от Пътна полиция, вече ще може да се извършват онлайн на сайта на МВР.

Плащането може да стане в системата, в която до момента се прави проверка за влезли в сила наказателни постановления или фишове. Проверката става по ЕГН и шофьорска книжка. 

Начините за плащания могат да се извършват и по банков път, пощенски запис, кеш-терминал, офисите на системите за бързи плащания и чрез интернет банкиране.

Важно е също шофьорите да знаят, че след като направят проверка в сайта на МВР за дължими глоби, те могат да използват бутона „плати", уточняват от пресцентъра на МВР.

От ведомството уточняват, че ако плащането става по банков път, с един платежен документ се плаща само едно задължение, като то се плаща в пълния му размер. В платежния документ коректно трябва да бъдат попълнени номерът на наказателното постановление и дата на съставянето му, точният размер на глобата, трите имена и ЕГН на задълженото лице, както и банковата сметка, която е показана в съответното наказателно постановление.

При плащане на фиш се попълват серия и номер на фиша, дата на издаване, точен размер на глобата, три имена и ЕГН на задълженото лице, както и банковата сметка, посочена във фиша.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови