Мтел набира проекти, които да финансира с eко програмата си

Мая Младенова 25 март 2014 в 14:38 4550 0

Милен Атанасов и Светла Николова
Милен Атанасов (водещ в БНТ и член на журито) и Светла Николова от сдружение "Агролинк" разказват за програмата "Mтел Eко грант".

Мтел обяви старта на тазгодишната си програма "Еко грант", в която ще финансира интересни зелени проекти.

Общият бюджет на инициативата е 50 000 лева, които ще бъдат разпределени между общо седем проекта победители, всеки до 15 000 лева.

Кандидатите могат да подадат идеите си до 22 април, а в едномесечен срок след това жури ще ги оцени.

Условията са кандидатстване изключват напълно академични проекти. Дават се предпочитания на екоидеи с комуникационна насоченост - към децата, към хората в местните общности и пр. Целта е посланията да стигнат до по-широка публика. Могат да кандидатстват неправителствени организации, читалища и неформални групи (напр. училищни настоятелства) в две направления: опазване на застрашени видове и насърчаване на биоземеделие. Конкурсът е отворен и за идеи, които насърчават взаимодействието между професионалните природазащитници и училища, детски градини, читалища.

Тази година в рамките на програмата влизат два допълнителни конкурса. Първият е "Зелени идеи на колела" и както името му подсказва, той ще финансира пътуващо еко шоу, пърформанс, изложба и пр., които да се реализират през лятото. Вторият допълнителен конкурс е за насърчаване на доброволчеството и дарителството сред служителите на компанията чрез каузи за опазване на природата.

Програмата Mtel Eco Grant  се провежда за шеста поредна година. Сред проектите, реализирани по нея досега, са информационна кампания за опазването на прилепите и създаване на биоградинка за деца на територията на училището за деца с увреден слух "Проф. Дечо Денев".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!