МОН: Родинознание? Няма как да одобрим учебник по несъществуващ предмет

Александра Маркарян 31 август 2016 в 18:11 23167 5

Няма как да одобрим учебник по несъществуващ предмет. Това заявиха от Министерството на образованието в коментар по повод помагалото, за което OFFNews писа по-рано днес.

Помагалото е кръстено учебник и 65-те му страници обхващат материала от I клас IV и се разпространява безплатно. Авторът му е директорът на Регионалния музей в Добрич Костадин Костадинов. Той написал помагалото, защото бил разочарован от съдържанието на съществуващите учебници и помагала за тези класове, одобрени от МОН. 

"Освен че от години в училище няма предмет родинознание, а човекът и обществото, тази година не тече процедура за одобряване на нови учебници за IV клас, тоест няма как такъв учебник да бъде одобрен сега", обясниха още от министерството.

Процедурата за IV клас ще бъде открита през 2018 г. за учебната 2018/2019 г.

Дори и тогава обаче няма как да бъде одобрен учебник, който да обхваща четирите класа - I-IV, защото в този формат той не съответства на законовите изисквания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

5

Нострадамус

31.08 2016 в 20:10

Това, че управляващите мафиоти няма да одобрят учебника е ОЧЕВАДНО. Дано поне да не му спретнат някой КОМПРОМАТ на тоя ДОСТОЕН БЪЛГАРИН Костадин Костадинов.