Младост се вдига на нов протест заради поредно безумно застрояване

OFFNews 15 юли 2018 в 11:25 6625 1

Утре вечер столичният квартал "Младост" се вдига на нов голям протест срещу поредното безумно застрояване в района.

Багери вече рушат градинката с катерушки, която е срещу блок 325. Красивото паркче, на което има и оградено място специално заградено за разхождане на кучета, бе дарено на общината от веригата магазини Лидл и е съвсем нов.

На терена ще се появи и втора сграда.

"При нас е внесено разрешение за строеж на сграда с търговски обекти, подземни гаражи, офиси и ателиета. Височината е един етаж магазини плюс 6 жилищни етажа. За втората сграда, която попада на парцела, все още няма внесено разрешение за строеж", заяви временно изпълняващият длъжността кмет на район „Младост“ Румен Русев пред БГНЕС.

Разрешителното за строеж на блока в парка срещу Лидл е издадено на 9 февруари тази година и е влязло в сила от 30 май.

Категорията на строеж е трета и разрешението е издадено от главния архитект на София Здравко Здравков, уточни временният кмет на Младост.

Поредният строеж в парк в столичния квартал е станал възможен след заменка, извършена по време на мандата на районния кмет от ГЕРБ Цвета Авджиева.

"Подкрепям всяка инициатива за изразяване на гражданска позиция срещу застрояването, защото общия устройствен план, приет през 2009 г., дава възможност това нещо да се случва и да продължава да се случва", каза още Румен Русев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!