Мият улици в София, 17 екипа кърпят кърпят дупки по платната

OFFNews 30 март 2022 в 12:02 1001 0

Снимка Столична община

Започнаха ремонтните дейности на уличната мрежа в „Оборище“, „Подуяне“, „Студентки“, „Средец“, „Витоша, „Овча купел“ и „Кремиковци“. Екипите, извършващи ремонти на терен в момента, са 17. В следващите дни строителните бригади ще започнат работа и в останалите райони на София. 

Това заяви зам.-кметът по строителството в Столичната община д-р инж. Ангел Джоргов. Целта е да се отстранят всички повреди, които са генерирани вследствие на есенно-зимния сезон. Съобразяваме работата на екипите с часовете на по-интензивен трафик, така че да не затрудняваме преминаването на превозни средства допълнително“, увери Джоргов.

В дейностите за възстановяване на уличните настилки ще бъдат включени, както фрезоване и последващо полагане на асфалтобетон в компрометирани участъци, така и пренареждане на павета. Възстановителната кампания от есенно-зимния период по улиците и булевардите в столицата ще продължи до края на април.

Тази нощ бяха измити пътните платна на бул. „Тодор Каблешков“, ул. „Костенски водопад“, бул. „Гоце Делчев“, бул.“ Ботевградско шосе“, бул. „Вл. Вазов“, ул. „Айдемир“, ул. „Белимел“, ул. „Дъбница“, ул. „Пловдивско поле“, ул. „Проф. Стоян Киркович“, ул. „Софийско поле“, ул. „Трайко Станоев“ и други. 

През деня екипи на почистващите фирми работят в с. Лозен – район „Панчарево“и в с. Герман. В нощна смяна ще продължи миенето на улици в „Студентски“, както и на бул. „Черни връх“ в частта от Околовръстен път до ул. „Сребърна“. Има създадена временна организация на движението с предупредителни светлинни табели и знаци. Призоваваме водачите да карат внимателно и със съобразена скорост, заявяват от Столична община. 

Продължават и останалите комунални дейности като отстраняване на наноси след зимно поддържане, уборки, почистване на дъждоприемни шахти и дезинфекция на контейнери. Екипи на инспектората следят на терен за изпълнението на дейностите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !