Медик от Благоевград: Очакваме клиентите на дискотеката след дни да започнат да идват при нас

OFFNews 23 юни 2020 в 10:23 5485 2

"Не се обиждаме от много неща. Всяко нощно заведение прави такива вечери, свързани с обиди на полицаи, медицински сестри, лекари. На кадрите, които се разпространиха в социалната мрежа, виждаме, че голяма група хора не спазва дистанция и няма маски. След такъв контакт очакваме след 7-8 дни да дойдат при нас."

Така фелдшерът Марин Вълков от Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград коментира пред Нова телевизия откриването на сезона в местна дискотека с програма, в която мъж, преоблечен като лекар на първа линия, излязъл в защитно облекло и имитирал дезинфекция.

В медицинските среди приеха шоуто в дискотеката като подигравка и излязоха с остро писмо, в което окачествяват имитацията като гавра с труда на всички медици.

Медикът попита ще има ли извинение от ръководството на нощното заведение. Той сподели още, че с въпросните защитни облекла неговите колеги изкарват 12-часово дежурство. 17 мобилни и 9 стационарни екипа работят в спешния център в града.

"Трудът ни се омаловажава. Приехме с благодарност ръкоплясканията в началото, но подобно отношение сега, когато случаите се увеличават е обидно", каза Марин Вълков.

От заведението са отказали коментар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3005

2

Bahmu

23.06 2020 в 11:46

Селянията не прощава. После ще има възмущения и обиди - що така медиците напускат работа и не искат да ни лекуват за по 600лева заплата ;)

10372

1

elbarbudo

23.06 2020 в 10:44

Продължавайте да въртите г*за, на тоя дето ви е*е с триста...
 
X

Да помогнем на украинските деца!