Мъжът с халата събира неокъпани съмишленици за среща с ръководството на ВиК

OFFNews 12 декември 2023 в 14:11 2003 2

Стоян Илиев

Снимка Скрийншот

Стоян Илиев

"Седми ден сме без вода в 21 век", съобщи Стоян Илиев, мъжът с халата, който нахлу в офис на ВиК по халат и с шампоан, с намерение да си вземе душ.

Своеобразният "пърформанс" е вдъхновен от случая в с. Калипетрово, Силистренско, когато мъж, останал 24 часа без ток, нахлу със скаричка в местното Енерго да си приготви закуска.

Афектираният жител на село Стефан Караджа, община Болярово, заяви пред Нова телевизия, че проблемът е в стара помпа, която местното ВиК се опитва да "съживи" вместо да купи нова.

Доколкото имам информация в момента има някакво ръководство в селото, което да даде обяснение. В Болярово имат вода. При нас има минерални извори, водата тече в деретата, ходим да си пълним вода и се опитваме да оцеляваме. Цялото село е разкопано. Няма никаква поддръжка, никой нищо не е пипал от 40 години, обясни Стоян.

От местното ВиК обясняват, че проблемът е в 30-годишна помпа, която възстановяват. На 20 декември очакват да дойде новата, но това не зависело от тях.

"Получават се аномалии, но това сега малко е пресилено с бани, хавлии... Има разминаване в електрониката на новата и старата помпа", обясни служител. 

По думите на кмета на селото в момента се търси възможност за закупуване на нови помпи, тъй като ВиК не могат да осигурят нова и ще ремонтират старата.

Междувременно Стоян Илиев организира съселяни с халати за среща с ръководството на ВиК в център на село Стефан Караджа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика