Quantcast

Отстраненият заради Лясковец шеф на ОДМВР е върнат на работа

OFFNews Последна промяна на 20 май 2014 в 17:40 6072 3

Отстраненият от длъжност директор на Областната дирекция на полицията във Велико Търново Христо Христов е върнат на работа.

Христов беше отстранен от работа заради случая със стрелбата в Лясковец, при която загина служител на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). Дни след трагедията вътрешният министър Цветлин Йовчев съобщи, че съжалява за решението си, защото Христов имал добри резултати. 

Христов е назначен за началник-сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в същата дирекция, съобщава БНР.

Дисциплинарно са уволнени двамата криминалисти от Велико Търново - Павел Ангелов и Радослав Георгиев, които снимали апартамента в Лясковец преди полицейската операцията. Тези им действия бяха причина за провала на операцията в Лясковец. Стрелецът Петко Петков ги забелязал и бил подготвен за атаката на командосите, като устроил засада в апартамента си.

Със заповед на министъра на вътрешните работи са назначени временни началници на полицейските управления в Горна Оряховица и Полски Тръмбеш.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.05 2014 в 11:54

Голям смях - "устроил засада в апартамента си". Тъпи, тъпи, та чак вдлъбнати...

21.05 2014 в 00:08

Няма виновни? Ааа чакай - ония 15 годишните в Перник и студентчето от автобуса са виновните - ма понеже не са на щат в МВР се разминаха само с полицейско насилие ...

20.05 2014 в 18:39

Абе не е виновен, ма е мърльо.
Мърльо е, ама е наш и ще слуша.

И Йовчев е така, така и действа надолЕ по веригата.


Искрено и лично: мааааама ви дейба червеногъза, нещастна!