Майка с две деца стояла 15 минути очи в очи с тигъра. Звъняла на 112 - не й повярвали

ОFFNews 07 декември 2014 в 21:23 19255 16

Емилия Николова

Емилия Николова е стояла 15 минути заедно с двете си малки деца в залата, в която се е разхождал излезлият от клетката си тигър. Това разказа самата тя пред БНТ.

Тя била в залата, където се намират клетките на всички хищници и видяла как тигърът Мърдок побутва с лапа решетката на клетката и излиза. В този момент залата била пълна – имало около 30 души.

Тигърът направи една пълна обиколка и мина съвсем близо до нас. Всички се разбягаха, имаше много хора с деца, но понеже аз съм с две и нямаше как, не можех с двете да избягам някак и изчакахме, стояхме там, по едно време така почна да ръмжи доста и след това след малко обикаляне легна и почна да си стои между изхода и до езерцето, разказа пред камерите Емилия.

Тя прекарва повече от 15 минути сама с двете си деца в залата, но не изпада в паника и без да прави резки движения се обажда на телефон 112. От там обаче не взели обаждането и насериозно. Казали й, че се шегува.

Хора, които боядисвали съседната клетка й казали, че има отворена врата до клетка на тигъра. Когато хищникът се успокоил, Емилия хванала децата си и излязла през отворената врата.

Малко по-късно в залата влизат специалисти и изстрелват 3 упойващи стрели по амурския тигър. Операцията по приспиването му продължава около 3 часа. По това време животното е проявило агресивност, но никой не е пострадал. Пристигнали и специални части на полицията, за да гарантират сигурността на ветеринарните специалисти, но до използването им не се е стигнало.

Този тигър е социален, той не е агресивен, тъй като постоянно е в контакти и срещи с хора. Още повече тези животни нападат, когато са гладни. А той не е гладен. Но въпреки това това е 200-килограмово животно, разказа пред камерите служител на зоопарка.

От зоопарка се извиниха за случилото се и казаха, че е причината за инцидента е небрежност на гледача на тигъра, който забравил да заключи клетката след като му дал обяда. Служителят ще бъде наказан. Дали ще бъде уволнен още не е ясно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!